Cele mai citite
 


Opt state din UE oferă românilor 147 de locuri de muncă
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrătorii români au la dispoziţie, în această perioadă, un număr de 147 de locuri de muncă vacante în opt state ale Uniunii Europene, prin intermediul reţelei EURES, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Danemarca pune la dispoziţia persoanelor interesate 40 de locuri de muncă pentru stagiari - lucrători calificaţi în ferme de animale. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi promoţia 2009 sau 2010 ai unui liceu cu profil agricol, facultate de zootehnie sau medicină veterinară.
Celor care au experienţă în lucrul cu turbinele eoliene le sunt oferite 15 posturi ca electromecanic, electrician sau lucrător metal.
Germania are nevoie de zece asistenţi medicali, precum şi 12 specialişti în domeniul hotelier/restaurant: bucătar, ospătar, cameristă.
Cei care doresc un loc de muncă în Austria, trebuie să aibă calificare de mecanic auto sau de drujbist, oferta fiind de 31 de locuri vacante.
Polonia recrutează dintre lucrătorii români zece cercetători în domeniul biochimiei.
Ca şofer de autocamion, cei interesaţi pot ocupa un loc de muncă în Italia sau în Estonia, cele două state oferind şapte posturi în această meserie.
Inginerii se pot orienta către Spania, oferta fiind de 20 de locuri ingineri software şi hardware sau Lituania - două locuri pentru inginer constructor şi inginer energetician.
Potrivit ANOFM, pentru a aplica pentru unul dintre locurile de muncă disponibile, solicitanţii vor întocmi un CV Europass şi o scrisoare de intenţie. Corespondenţa cu angajatorul se va realiza prin email. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
ANOFM: 316 de locuri de muncă în UE, prin intermediul reţelei EURES Un număr de 316 de locuri de muncă vacante sunt oferite, prin intermediul reţelei EURES România, de angajatorii din Spaţiul Economic European, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), remis, miercuri, AGERPRES.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
(Corespondenţă) Ce aşteaptă românii plecaţi din ţară de la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii Bruxelles, 31 dec - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014 înseamnă pentru românii plecaţi de mai mulţi ani într-o ţară străină în căutarea unui loc de muncă cu totul altceva decât discuţiile pe care le văd în presă despre turismul...
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...