Cele mai citite
 


Gripă porcină: Baxter aşteaptă să poată distribui primele vaccinuri
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Washington, 6 aug /Agerpres/ - Laboratorul farmaceutic american Baxter a anunţat miercuri că a terminat în iulie producţia sa de prime loturi de vaccinuri contra virusului A(H1N1) responsabil de gripa porcină.

Laboratorul este acum "în discuţii cu autorităţile sanitare pentru distribuirea" acestor produse, înaintea autorizaţiei de punere pe piaţă, a indicat el într-un comunicat.

Vaccinul, denumit Celvapan, a fost deja promis unor ţări legate de laborator prin contracte stipulând o aprovizionare în caz de pandemie.

"Suntem mulţumiţi de capacitatea societăţii noastre de a respecta termenii prevăzuţi pentru dezvoltarea şi producerea de Celvapan", a subliniat Joy Amundson, vicepreşedinte al laboratorului, citat în text.

Laboratorul a avut nevoie de 12 săptămâni pentru producerea vaccinului după recepţia tulpinii virale furnizate de Centrele americane de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, a precizat el.

Peste 3.500 de persoane au primit deja vaccinul în cadrul unui studiu de fază III, ultima înainte de cererea de autorizaţie de punere pe piaţă. Teste clinice suplimentare sunt prevăzute în august pe adulţi, copii şi persoane în vârstă, adaugă AFP. AGERPRES/(Sorin Calciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Rude ale celor două femei suspectate de infectarea cu virusul nou, externate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Prietenul tinerei de 28 de ani, infectate cu virus A/H1 N1, şi tatăl pacientei de 30 de ani, infectată de asemenea, au fost externaţi marţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.
Polonia/A(H1N1): 100 de cazuri, de la începutul epidemiei Varşovia, 4 aug /Agerpres/ - Serviciile sanitare poloneze (GIS) au anunţat marţi că au diagnosticat în total o sută de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1) de la începutul epidemiei - informează AFP.