Cele mai citite
 


Ridurile indică riscul de fracturi (studiu)
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete, Osteoporoza, Dermatologie
 

Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută de femei la menopauză, urmărite timp de câţiva ani, scrie site-ul passionsante.be.

Cercetătorii au examinat ridurile din 11 zone ale feţei şi au determinat rigiditatea pielii de pe frunte şi obraji, comparând apoi datele obţinute cu evaluarea densităţii osoase. 'Cu cât ridurile sunt mai multe şi mai adânci, cu atât densitatea osoasă este mai slabă', afirmă dr Lubna Pal, coordonator al cercetării. 'Această relaţie este independentă de vârstă sau de alţi factori care influenţează masa osoasă', adaugă el. 'Pielea şi oasele au aceleaşi elemente de construcţie - proteinele-, iar îmbătrânirea înseamnă schimbări simultane ale pielii şi oaselor, atât cantitative, cât şi calitative', spune cercetătorul.

Prin urmare, el a dedus - chiar dacă abordarea nu se poate reduce la doar atât - că pielea constituie o indicaţie simplă, rapidă şi importantă pentru stabilirea riscului de fracturi la femeile aflate la menopauză, încheie passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentele din soia pot proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei (studiu) O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie...
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Testări gratuite și conferințe pe teme medicale la Ziua Mondială a Osteoporozei 2012 Ziua Mondială a Osteoporozei a fost sărbătorită pentru prima dată la București în weekendul 19-21 octombrie 2012. Evenimentul a fost organizat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru ASPOR (Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România), în parteneriat cu Societatea...
Ridurile femeilor ar putea prezice riscurile de fracturi osoase (studiu) Numărul şi profunzimea ridurilor de pe faţă şi gât pot ajuta la prezicerea riscurilor de fracturi osoase în rândul femeilor, conform unui studiu american publicat luni şi citat de AFP.
Fumatul lungeşte cu şase săptămâni vindecarea fracturilor (studiu) În afară de efectele negative asupra inimii sau plămânilor, fumatul întârzie refacerea ţesuturilor osoase şi creşte riscul unor complicaţii, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea de medicină Pennsylvania şi menţionat de Le Figaro.
Yoga împotriva tulburărilor cardiace (studiu american) Practicarea regulată a exerciţiilor yoga ar putea duce la înjumătăţirea episoadelor de aritmie cardiacă, se spune într-un studiu realizat de cercetători americani. 'Yoga are un important impact benefic asupra regularizării ritmului cardiac şi a calităţii vieţii pacienţilor în general', arată cercetătorii...