Cele mai citite
 


Satu Mare: Şeful IGSU doreşte un ghid al carierei pentru profesionişti
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Marcel Lucaciu, doreşte stabilirea unui "ghid al carierei pentru profesionişti" şi reducerea perioadei şcolii de pompieri.
Col. Marcel Lucaciu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că sistemul de formare actual este unul rămas în urmă, iar după doi ani de şcoală cursanţii primesc o diplomă.
"Este o perioadă prea îndelungată. Ei primesc o diplomă de post liceal. Nu mă interesează diploma, ci să fie un pompier bun. La nivelul conducerii ministerului încercăm să reducem perioada. Este nevoie de o pregătire militară şi pe urmă de formare ca profesionist", a spus şeful IGSU.
Col. Lucaciu a explicat că în ultimii ani angajaţii IGSU şi-au diversificat oferta serviciilor, nu mai sunt simpli pompieri care sting incendii, ci sunt scafandri, intervin la accidente chimice, acordă prim-ajutor medical, salvări de la înălţime, descarcerări, astfel că fiecare angajat trebuie să ştie mai multe meserii.
"Trebuie inventariate, văzute competenţele şi o evoluţie, să ştie angajatul ce poate să ajungă, regulile de mişcare în acest cub al carierei", a precizat Lucaciu.
Acesta consideră că s-ar impune şi actualizarea regulamentului de intervenţie, a modului în care operează angajaţii, întrucât în ultimii ani au fost achiziţionate autospeciale noi, diferite de cele vechi. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Satu Mare: Timp de intervenţie redus pentru pompieri, după achiziţia de autospeciale printr-un proiect european Timpii de intervenţie a pompierilor sătmăreni la urgenţele din mediul rural s-au redus la jumătate după dotarea cu autospeciale noi, printr-un proiect cu finanţare european.
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Satu Mare: Autospeciale noi pentru pompieri Două autospeciale noi de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor calificat, au fost date în folosinţă vineri pompierilor sătmăreni, acestea fiind achiziţionate din fonduri europene.
Satu Mare: Proiect de achiziţie de autospeciale pentru prompieri, finalizat cu succes Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Transilvania de Nord" a reuşit să încheie cu succes un proiect prin care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare a fost dotat cu şase autospeciale şi cinci ambulanţe.