Cele mai citite
 


Scrimă: Echipa de spadă a României a revenit la Bucureşti
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marţi a revenit la Bucureşti echipa de spadă a României, campioană europeană şi medaliată cu aur la Jocurile Mondiale Militare.
Spadasinele din ţara noastră au cucerit titlul continental la Sheffield (Anglia), precum şi o medalie de bronz, la individual, prin Ana Maria Brânză. Peste numai câteva zile, sportivele din România au obţinut singura medalie de aur a delegaţiei noastre la Jocurile Mondiale Militare de la Rio de Janeiro.
Marţi au sosit la Bucureşti sportivele steliste Ana-Maria Brânză, Simona Alexandru şi Anca Măroiu (la Sheffield echipa a cuprins-o şi pe Loredana Iordăchioiu, de la CS Universitatea Craiova).
Ana Maria Brânză a declarat, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă: ''Am cucerit trei medalii importante, în aceste două competiţii. Fiecare medalie este importantă în felul său, indiferent de unde vine. Vreau să spun că anul nu s-a terminat, mai avem Campionatele Mondiale din Catania. În concluzie, mai avem de muncit''.
În continuare, ea a precizat: ''La Jocurile Mondiale Militare ne aşteptam la o singură formaţie mai putrenică - Polonia. Dar, am ajuns acolo şi am aflat că o sa tragem cu echipa Chinei. Nu am cunoscut adversarele, dar până la urmă a fost bine. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu sportivele din Polonia, probabil că nu s-au acomodat cu fusul orar, au fost puţin adormite şi în finală. Acum vrem vacanţă''.
Anca Măroiu a precizat: ''Fiecare are un loc bine stabilit în echipă. Important este să îţi faci treaba. Am ajuns toate la un anumit grad de maturitate, care s-a văzut şi acum la Rio de Janeiro. Ne-am simţit bine în Anglia, sperăm ca şi la Jocurile Olimpice de vară, din anul 2012 să obţinem un rezultat similar''.
Simona Alexandru a spus la rândul său: ''Am primit mai multe lovituri la picior, am chemat medicul şi am rezistat până la final. Este bine că nu am intrat în vacanţă, imediat după Campionatele Europene din Anglia. Mi-a fost teamă puţin, în Anglia, când am făcut un şpagat. Eu am probleme cu piciorul. Am avut însă doar o durere de moment la genunchi. Apoi, m-a lăsat. Sper să nu mai am probleme medicale până la anul. După atâtea eforturi, acum este frumos că ai medaliile la gât. Este frumos să cânte imnul, chiar dacă se mai greşeşte uneori. Acum ne gândim la o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, este cea mai importantă''. (Foto pe flux)
AGERPRES (A. Bunescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Judo: Andreea Chiţu va merge la Jocurile de la Rio de Janeiro fără teamă de virusul Zika Judoka Andreea Chiţu a declarat marţi pentru AGERPRES că va merge să concureze la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro fără teamă de virusul Zika.
Încă patru oraşe din România beneficiază de programul SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari Programul de consiliere perinatală SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari se extinde în alte patru oraşe din România - Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bistriţa, informează un comunicat al organizatorilor transmis miercuri AGERPRES.