Cele mai citite
 


Simon Bolivar, "autentificat" în Venezuela
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rămăşiţele eroului naţional Simin Bolivar, înhumat la Caracas, au fost autentificate printr-o expertiză ştiinţifică supervizată de guvernul venezuelean, a anunţat - luni - vicepreşedintele Elias Jaua.
Rezultatele expertizei "permit cofirmarea că rămăşiţele care ne onorează în Pantheonul naţional sunt cu adevărat cele ale Eliberatorului Simon Bolivar", a declarat vicepreşedintele despre concluziile investigaţiilor efectuate în iulie 2010.

"Putem să spunem, în fine, cu certitudine că este într-adevăr Bolivar", a confirmat preşedintele Hugo Chavez, într-o declaraţie telefonică făcută televiziunii naţionale ITV.

În schimb, tot potrivit expertizei, la care au participat experţi străini, oamenii de ştiinţă "nu au putut formula nicio concluzie definitivă despre cauzele morţii celebrului general", aflat la originea revoltei anticoloniale care urma să dea naştere în secolul al XIX-lea Venezuelei, Boliviei, Columbiei, Ecuadorului şi Perului, ex-colonii spaniole. Potrivit istoricilor, Bolivar ar fi murit de tuberculoză.

În ianuarie 2008, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, înfiinţase o comisie pentru a investiga unele teorii care afirmau că Simon Bolivar ar fi fost victima unui asasinat. În aprilie 2010, specialistul în boli infecţioase Paul Auwaerter a studiat înregistrările existente despre simptomele bolii lui Bolivar şi a ajuns la concluzia că acesta ar fi murit din cauza unei otrăviri cronice cu arsenic, dar a conchis că atât intoxicaţia acută, cât şi crima sunt puţin probabile. În iulie 2010, corpul lui Bolivar a fost exhumat pentru continuarea investigaţiilor.

Hugo Chavez s-a declarat satisfăcut de rezultatele expertizei "în calitate de cetăţean venezuelean şi de fiu al lui Bolivar". El însuşi ordonase expertiza pentru a risipi îndoielile pe care mărturiseşte că le-a avut când era simplu cadet militar şi făcea de gardă lângă sicriul celebrului general mort în 1830.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Opoziţia din Venezuela cere guvernului să spună adevărul despre starea de sănătate a lui Hugo Chavez Caracas, 2 ian /Agerpres/- Principala coaliţie a opoziţiei din Venezuela a cerut miercuri guvernului de la Caracas să spună adevărul despre starea de sănătate a preşedintelui Hugo Chavez, care a fost supus mai multor operaţii ca urmare a cancerului de care suferă şi este spitalizat de trei săptămâni...
Tuberculoza – cauze si tratament Ce este tuberculoza? Tuberculoza este o boala produsa de un bacil numit “bacilul tuberculozei”sau “Bacilul lui Koch” dupa numele celui care l-a descoperit. Infectia cu acest bacil se produce in mod obisnuit pe cale aeriana. Acest lucru explica si frecventa dominanta a tuberculozei cu localizare...
Venezuela: Hugo Chavez este în continuare la comandă, dă asigurări vicepreşedintele Maduro Preşedintele venezuelan Hugo Chavez, spitalizat de luni la Caracas, gestionează în continuare afacerile statului, a declarat vineri seară vicepreşedintele său Nicolas Maduro, dezminţind astfel zvonurile apărute pe Twitter referitoare la un vid politic şi militar.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Venezuela: Manifestanţii vor să ştie 'adevărul' în legătură cu preşedintele Hugo Chavez Sute de opozanţi ai preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, au manifestat duminică la Caracas reclamând 'adevărul' în legătură cu starea de sănătate a şefului statului, care nu a mai apărut în public de aproximativ trei luni, când a plecat în Cuba pentru a fi operat de cancer, relatează AFP.
Hugo Chavez s-a întors în Venezuela după ce a fost supus unui tratament chimioterapeutic în Cuba Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a revenit sâmbătă la Caracas după ce a urmat, timp de o săptămână, un tratament chimioterapeutic în Cuba, la o lună după ce a fost operat de o tumoare canceroasă, relatează duminică AFP şi AP.