Cele mai citite
 


Timiş: Mandat de arestare pentru 29 de zile pentru patru bărbaţi implicaţi în scandalul de la Deta
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei patru bărbaţi reţinuţi în oraşul Deta duminică, între care şi unul dintre fiii primarului din localitate, au primit luni mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Hotărârea a fost luată de magistraţii Judecătoriei Deta şi urmează ca aceştia să ajungă, în arestul Poliţiei Timiş.
Cei patru sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port ilegal de armă albă în loc public.
'Îi aşteptăm să revină în arestul Inspectoratului de Poliţie Timiş, unde au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de duminică seara până astăzi, când au fost transportaţi la Judecătoria Deta. Ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile', a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a preluat ancheta în care sunt puşi sub acuzare fiii primarului din localitatea Deta, Petru Roman, motivul fiind impactul mediatic, numărul redus de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta şi necesitatea soluţionării rapide a dosarului.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus preluarea cauzei privindu-i pe fraţii Călin şi Daniel Bogdan Roman, Radu Gherghe, Daniel Bârzan şi Valentin Strâmtu, cercetaţi penal pentru trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.
Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri implicaţi în scandal au fost reţinuţi, iar fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, suspect în acest caz, este căutat în continuare de poliţişti.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2,00, poliţiştii Poliţiei Oraşului Deta s-au deplasat la o terasă de pe strada Victoriei din localitate, unde a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. În urma scandalului a rezultat rănirea lui Ş. Alexandru, de 32 de ani, a lui I. Petru, de 22 de ani, şi a lui G. Bogardo, de 23 de ani, toţi din Deta, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din primele verificări se pare că vinovaţi de producerea scandalului sunt cinci tineri, doi dintre ei fiind fiii primarului din Deta, care au plecat de la locul faptei înainte de sosirea echipajelor de poliţie.
Conform declaraţiilor victimelor, Bogdan Daniel Roman a scos un cuţit şi a înjunghiat trei tineri. Doi dintre ei au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu răni grave, iar cel de-al treilea a fost transportat la Spitalul din Deta.
Cel de-al doilea fiu al primarului din Deta, Bogdan Roman, implicat şi el în scandalul de duminică, este căutat de poliţişti, în judeţ fiind instituite filtre ale poliţiei. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ancheta în dosarul scandalului de la Deta a fost preluată de Parchetul Timiş Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a preluat ancheta în care sunt puşi sub acuzare fiii primarului din localitatea Deta, Petru Roman, motivul fiind impactul mediatic, numărul redus de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta şi necesitatea soluţionării rapide a dosarului.
Timiş: Cei patru reţinuţi în cazul de la Deta, audiaţi la Parchet; ei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare Cele patru persoane reţinute în urma scandalului din Deta, printre care se află şi fiul cel mic al primarului din localitate, Călin Roman, sunt audiate luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, după audieri acestea urmând să fie prezentate magistraţilor de la Judecătoria Deta, cu propunere de arestare...
Timiş: Fiul cel mic al primarului din Deta şi alţi trei tineri, reţinuţi şi audiaţi Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri implicaţi în scandalul soldat cu înjunghierea a trei bărbaţi, în faţa unei terase din oraş, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost reţinuţi şi sunt audiaţi, iar fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, suspect în...
Timiş:Unul dintre fiii primarului din Deta, reţinut, după un scandal soldat cu trei bărbaţi înjunghiaţi Unul dintre cei doi fii ai primarului oraşului Deta, Călin Roman, va fi reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept de armă albă în locuri publice, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Mădălina Mezdrea.
Şeful Poliţiei Române: Vom face verificări şi vom lua măsurile care se impun în cazul de la Deta Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat luni că au început verificările în cazul incidentului de la Deta, la finalul procedurilor urmând să se ia măsurile care se impun.
Timiş: Anchetă a Gărzii de Mediu în cazul unui depozit clandestin de deşeuri medicale Garda de Mediu Timiş a demarat o anchetă, luni, după ce a fost sesizată de mai mulţi vânători că pe un câmp de lângă Timişoara au găsit o groapă de gunoi clandestină, unde au fost aruncate deşeuri medicale.