Cele mai citite
 


Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Vrancea, Fevronia Stoica, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că unităţile farmaceutice din judeţ nu mai pot elibera reţete gratuite şi compensate deoarece CAS nu îşi mai asumă nicio răspundere pentru reţetele eliberate după data de 20 iulie, astfel existând şansa ca ele să nu mai fie decontate.
"Am sistat eliberarea de reţete medicale compensate, pentru că cei de la Casă nu îşi mai asumă nicio răspundere pentru reţetele eliberate după epuizarea bugetului. Nu mai există nicio garanţie că reţetele eliberate după data de 20 vor mai fi decontate de Casă, iar acest lucru a panicat pe toată lumea, aşa că am hotărât sistarea reţetelor până când CAS va anunţa o eventuală altă decizie", a precizat Fevronia Stoica. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Vrancea: Farmaciile nu mai eliberează medicamente compensate Doar şapte farmacii din Vrancea mai eliberează medicamente compensate şi gratuite, fiind vorba despre cele care au contract semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).
Vrancea: Medicii de familie nu mai semnează trimiteri şi bilete pentru reţete Medicii de familie nu au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi au anunţat, joi, că nu vor mai elibera trimiteri şi bilete pentru reţete compensate.
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul...
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.