Cele mai citite
 


Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Marţi, la Consiliul Judeţean Vrancea a avut loc lansarea proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est".
Grupurile ţintă ale acestui proiect sunt compuse din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din şase judeţe - Vrancea, Brăila, Galaţi, Buzău, Tulcea, Constanţa - şi din populaţia din regiunea Sud-Est, mai exact 2.830.430 de persoane.
Valoarea totală a celor 63 de echipamente pe care le vor primi cele şase judeţe este de peste 50 de milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă de 40.697.440 de lei, iar contribuţie proprie de 846.560 de lei, durata de implementare fiind estimată la 24 de luni.
Cel târziu în primăvara anului viitor, ISU Vrancea va primi trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, trei autospeciale de capacitate medie, două ambulanţe de prim ajutor şi câte o autospecială pentru descarcerări grele şi o ambulanţă de reanimare.
Potrivit inspectorului şef al ISU Vrancea, Flaviu Chiscop, în prezent, dintre cele 14 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, din dotarea ISU, trei sunt primite în comodat, iar necesarul ar fi de 17 autospeciale.
"Cele trei autospeciale de lucru cu spumă şi apă ne-ar ajuta să înlocuim pe cele trei care sunt în comodat, iar celelalte pentru înlocuirea celor care au o vechime de utilizare îndelungată", a declarat inspectorul şef Florin Chiscop. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: ISU va primi o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat pe 15 aprilie cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES,...
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Brăila: Echipamante de peste 50 milioane de lei pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Sud-Est Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Regiunea de Sud-Est vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 50 de milioane de lei, în baza unui proiect cu fonduri europene, care a fost lansat vineri, la Brăila.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
Brăila: ISU va fi dotat cu o autospecială de cercetare nucleară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat anul viitor, prin Programul Operaţional Regional, cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...