Cele mai citite
 


Ayurveda
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Altfel de medicina
 

 
Ayurveda este o filozofie medicala est-indiana veche de 5000 de ani. Tradusa ca “stiinta vietii”, Ayurveda provine din cuvintele antice sanscrite “ayur” (viata) si “veda” (cunoastere, stiinta). In Ayurveda, sanatatea este echilibrul intre corp, minte si constiinta.

Doctorii ayurvedici diagnosticau bolile si dezechilibrarile cu ajutorul darsana (observand persoana cum se misca, cum merge si cum se comporta), sparsana (prin atingere) si prasma (punand intrebari). Scopul era detoxifierea si refacerea echilibrului.
 
Tratamentul prevedea o dieta prescrisa, yoga, meditatie si masaj pentru pregatirea corpului sa elimine toxine, numite agni. Ayurveda este recunoscuta de Organizatia Mondiala de Sanatate ca o stiinta de sanatate.
Este, de asemenea cunoscuta drept medicina Ayurvedica.
 
Ayurveda este un masaj sincronizat, placut, facut de1 sau 2 terapeuti care toarna cantitati mari de ulei de plante, cald, de-a lungul corpului. Este un tratament Ayurvedic care ajuta la detoxifierea corpului si refacerea echilibrului acestuia.
 
Articol preluat de pe www.desprespa.ro
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta de "recuperare" după sărbătorile de iarnă Zilele de Crăciun şi Anul Nou înseamnă mai multă linişte şi odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la şcoală şi de grijile cotidiene, însă, de cele mai multe ori, relaxarea, indulgenţele culinare şi mai multe ore de somn ne aduc şi nişte kilograme în plus, afirmă nutriţionistul Lygia...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI/Lygia Alexandrescu: După Paşte, O dietă fadă sau de înfometare e cea mai păguboasă alegere După Paşte, trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare, vegetarianismul strict nefiind nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anticelulitică Dieta anticelulitică este una dintre metodele cele mai eficiente şi la îndemână de luptă împotriva celulitei, afirmă, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.