Cele mai citite
 


20 de staţiuni urmează să fie clasificate drept balneare până la sfârşitul anului 2011
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
20 de staţiuni turistice din România ar putea primi clasificarea de staţiuni balneare, până la finalul anului 2011, a declarat miercuri, Emilian Imbri, consilierul pe turism al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la o masă rotundă pe tema turismului balnear.
'Prin Hotărâre de Guvern, 10 staţiuni vor fi clasificate balneare până la finalul acestui an, iar alte 10 vor fi analizate pentru a primi certificarea. Proiectul se află la Ministerul Sănătăţii, instituţia care acordă acest statut', a afirmat Emilian Imbri.
În ceea ce priveşte criteriile, acesta a precizat că staţiunile trebuie să respecte o serie de elemente, adaptate situaţiei din România, după modelul european, printre care se regăsesc vechimea şi necesitatea funcţionării unei unei baze de tratament balnear.
'Criteriile stabilite pornesc de la cele existente la nivel european. Staţiunile trebuie să aibă o vechime de cel puţin 100 de ani. Avem astfel de staţiuni. Dar trebuie să se regăsească şi hoteluri din toată gama de stele, puncte de divertisment sau cazinouri. Noi vom adapta criteriile în funcţie de situaţia din ţară. Acestea vor trebui să aibă cel puţin o bază de tratament', a adăugat acesta.
Pentru primele zece staţiuni turistice atestate ca fiind balneare a fost finalizată documentaţia, la jumătatea lunii iulie 2011."Este vorba despre staţiuni precum Olăneşti, Ocna Sibiului, Govora, Herculane şi altele. Urmează alte 10 localităţi care, după analizele efectuate, vor putea avea statutul de staţiune balneară", a declarat ministrul Dezcoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, în 14 iulie 2011.
Ministerul Sănătăţii iniţiază Hotărârea de Guvern prin care se acordă statutul staţiunilor balneare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elena Udrea: Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015 Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015, a declarat, joi, ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical
România şi-a propus să atragă aproximativ 1.000 de turişti englezi în staţiunile balneare Londra, 7 nov - Trimisul special AGERPRES, Roxana Clinciu, transmite: România a lansat, luni, la Târgul de Turism World Travel Market de la Londra, Ghidul Staţiunilor Balneoclimaterice, iar autorităţile estimează că vor atrage aproximativ 1.000 de turişti englezi în primul an de la lansare.
Vasile Cepoi: Exportul de servicii de sănătate este extrem de redus; componenta medicală nu este bine reprezentată România are peste 80 de staţiuni balneare, mai mult de jumătate din acestea fiind de interes naţional şi internaţional, însă exportul de servicii de sănătate din domeniul balnear este extrem de redus, deoarece componenta medicală nu este suficient de bine reprezentată, iar marketingul acestor servicii...
Min. Sănătăţii: Exportul de servicii de sănătate este extrem de redus România are peste 80 de staţiuni balneare, mai mult de jumătate dintre acestea fiind de interes naţional şi internaţional, însă exportul de servicii de sănătate din domeniul balnear este extrem de redus, deoarece componenta medicală nu este suficient de bine reprezentată, iar marketingul acestor servicii...
Guvernul pregăteşte măsuri pentru revigorarea turismului balnear Guvernul pregăteşte măsuri pentru relansarea turismului balnear din România, în cadrul unui proiect care se va întinde pe o durată de trei ani şi care îşi propune inclusiv relansarea unei staţiuni balneare, care ar putea să fie Băile Herculane sau Borsec.
Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini Turismul balnear din România înregistrează în prezent circa un milion de turişti anual, 10% dintre aceştia fiind străini, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei patronale a turismului balnear din România, Nicu Rădulescu, după deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.