Cele mai citite
 


ANUNŢ - Precizări ale Societăţii Române de Pneumologie Pediatrică
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Pneumologie Pediatrică (SRPP) a revenit, la solicitarea AGERPRES, cu date corecte referitoare la mortalitatea provocată de pneumonie în rândul copiilor, precizările SRPP rectificând datele conţinute în comunicatul transmis luni, 25 iulie, şi difuzat de AGERPRES, în aceeaşi zi.
Potrivit SRPP, statistica din comunicatul transmis luni către presă, intitulat "În România, 3 copii mor la fiecare minut din cauza pneumoniei", este valabilă la nivel mondial şi nu la nivel de ţară.
''Conform studiului 'Global, regional, and national causes of child mortality in 2008: a systemic analysis", avându-i ca autori pe Black R, Cousens S, Johnson H, publicat în Lancet în 2010, 1.575.257 de copii cu vârsta mai mică de 5 ani au murit în 2008 din cauza pneumoniei. În regiunile sub-dezvoltate, rata mortalităţii din cauza pneumoniei depăşeşte 50% în rândul copiilor mai mici de 5 ani. În România, rata mortalităţii are un nivel crescut, o treime din decesele copiilor sub 5 ani sunt produse de pneumonie, procent ce rămâne ridicat comparativ cu alte ţări din regiune (Polonia sub 5%, Slovacia 11%, Ungaria aproximativ 7% sau 7-8% in Rusia)", menţionează SRPP în precizarea transmisă, miercuri, AGERPRES.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dorin Vancea (SRP): Dacă interzicem fumatul în spaţiile publice, scădem numărul celor cu cancer pulmonar Preşedintele Secţiunii de Cancer Pulmonar din Societatea Română de Pneumologie (SRP), prof.dr. Dorin Vancea, cere autorităţilor române să preia modelul din Vestul Europei şi să interzică cât mai repede fumatul în spaţiile publice, aceasta fiind principala cauză a cancerului bronhopulmonar, "cel mai rău...
România are cei mai tineri bolnavi de BPOC din Europa Societatea Europeană Respiratorie şi Forumul Societății Europene (FERS) au realizat un Audit European şi au analizat calitatea îngrijirii pacienților cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) în 16 țări (Austria, Belgia, Croaţia, Grecia, Malta, Polonia, Irlanda, România, Slovacia, Spania...
România ocupă locul trei în Europa atât la incidenţă, cât şi la mortalitatea secundară bolilor cerebrovasculare România ocupă locul trei în Europa, după Bulgaria şi Macedonia, atât la incidenţă, cât şi la mortalitatea secundară bolilor cerebrovasculare, adică accidentul vascular cerebral, a informat miercuri Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).
Organizaţia Salvaţi Copiii: În România cel mai mare număr de decese în rândul copiilor se înregistrează la nou-născuţi Cel mai nou studiu efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii Internaţional arată că este nevoie de mai multă implicare la nivel global pentru a spori şansele de supravieţuire a nou-născuţilor.
România numără cele mai multe cazuri de tuberculoză din UE România este ţara care a înregistrat cele mai multe cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori - 126,4 - potrivit datelor Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), transmite luni ADN.es, precizând că Spania se află pe locul nouă - după România, Lituania, Letonia, Bulgaria,...
În România trei copii mor în fiecare minut din cauza pneumoniei În România, rata deceselor la copii din cauza pneumoniei este îngrijorătoare, trei copii mor în fiecare minut din cauza acestei afecţiuni, în condiţiile în care pneumonia este o boală care poate fi prevenită.