Cele mai citite
 


Aproape 70% din cei care-şi injectează droguri se expun riscului de contaminare cu virusul hepatitei C (OMS)
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 10 milioane de consumatori de droguri injectabile se expun riscului de contaminare cu virusul hepatitei C, în timp ce 1,2 milioane au o formă activă de hepatită B, potrivit estimărilor ce vor fi publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu ocazia primei Zile Mondiale de luptă împotriva hepatitei, informează AFP.
Sunt primele estimări globale asupra prevalenţei hepatitelor C şi B în rândul toxicomanilor care se injectează. Studiul, finanţat de Institutele Americane pentru Sănătate (NIH) şi OMS, a fost postat online de revista medicală britanică The Lancet.

Autorii au inclus în studiu date culese din 77 de ţări pentru hepatita C şi din 59 pentru hepatita B.

Potrivit estimărilor lor, circa 10 milioane de consumatori de droguri injectabile se expun riscului de infectare cu virusul hepatitei C în toată lumea, adică 67% din totalul lor. Peste 80% dintre consumatorii de droguri injectabile se expun acestui risc în 12 ţări, printre care Italia (81%), Portugalia (83%), Pakistan (84%), Olanda (86%), Thailanda (90%) şi Mexic (97%). În alte 25 de ţări, se apreciază că prevalenţa se situează între 60% şi 80% - în Spania este de 80%, în Norvegia - 76%, Germania - 75%, Franţa - 74%, Statele Unite - 73% şi China - 67%.

În jur de 80% din persoanele expuse riscului de contaminare cu virusul hepatitei C dezvoltă o infecţie cronică şi între 3% şi 11% dintre aceştia fac ciroză într-un interval de 20 de ani, cu risc de cancer.

În ceea ce priveşte virusul hepatitei B, se consideră că prevalenţa la consumatorii de droguri injectabile se situează între 5% şi 10% în 21 de ţări şi la peste 10% în alte 10 ţări (printre care Statele Unite - 12%). Cercetătorii apreciază că 6,4 milioane de consumatori de droguri injectabile au fost infectaţi cu virusul hepatitei B, dintre care 1,2 milioane au o formă activă a acestei boli.

Aproape 350 milioane de persoane de pe glob au hepatită B cronică şi aproape 170 de milioane au hepatită C, arată OMS.

Virusul hepatitei C se transmite în principal prin contactul direct cu sângele, virusul hepatitei B, pe căile sexuală şi sanguină sau de la mamă la copil. Există un vaccin împotriva virusului hepatitei B, dar nu şi împotriva virusului hepatitei C.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
Costul medicamentelor revoluţionare pune în pericol sistemele de sănătate Tratamentele inovatoare au redat speranţa a milioane de bolnavi, dar unele dintre ele, cum sunt de exemplu cele pentru hepatita C, sunt atât de scumpe încât nu pot fi suportate de către pacienţi şi pun în pericol sistemele de sănătate. Un studiu recent arată că medicamente noi care pot vindeca boala...
Hepatita virala Hepatita constă în inflamarea ficatului, cel mai adesea cauzată de o infecţie virală. În România, numărul pacienţilor care suferă de hepatitele cronice B şi C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ 2 milioane, cu câteva mii de infecţii noi raportate anual...
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei: Organizaţii neguvernamentale cer o mai mare mobilizare a OMS Mai multe organizaţii neguvernamentale au cerut vineri o mai mare mobilizare internaţională, în special a OMS, pentru a combate cazurile de hepatită B şi C în lume, cu ocazia zilei mondiale de luptă împotriva hepatitei (28 iulie), relatează vineri AFP.
Ziua Mondială a Hepatitei Marcarea Zilei Mondiale a Hepatitei la 28 iulie a fost iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, pentru a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică. Această dată a fost aleasă şi ca un omagiu adus profesorului Baruch Samuel Blumberg (28 iul. 1925 - 5 apr. 2011)...