Cele mai citite
 


Argeş: Angajaţii spitalului din Curtea de Argeş au protestat faţă de diminuarea unor sporuri
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de angajaţi ai Spitalului Municipal Curtea de Argeş au participat, marţi, la un protest spontan, nemulţumiţi de decizia Consiliului de Administraţie de a reduce unele sporuri, pentru a nu se depăşi plafonul salarial.
La protest au participat asistentele medicale şi infirmierele din mai multe secţii ale spitalului, precum şi muncitori de la serviciile de întreţinere, acestea fiind singurele categorii de personal afectate de diminuarea salarială.
Decizia de a reduce unele sporuri va duce la o diminuare cu până la un sfert a veniturilor salariale ale salariaţilor afectaţi, potrivit estimărilor făcute de sindicaliştii de la Sanitas. La rândul lor, reprezentanţii Consiliului de Administraţie susţin că măsura este una temporară şi a fost determinată de necesitatea încadrării în fondul de salarii.
Protestul s-a desfăşurat fără incidente şi nu a afectat decât activităţile care nu implicau urgenţele medicale.
Spitalul din Curtea de Argeş a fost preluat în anul 2010 de administraţia locală, la fel cum s-a întâmplat cu cele din municipiul Câmpulung Muscel şi oraşul Mioveni. Celelalte spitale din Argeş, inclusiv cele din municipiul Piteşti, au intrat în administrarea Consiliului Judeţean.
În urma clasificării făcute de Ministerul Sănătăţii în luna iunie a acestui an, Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, care deserveşte şi aproape 20 de localităţi rurale, a fost încadrat în categoria a patra. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Miting de protest la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Peste 100 de persoane participă miercuri, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Protest în faţa Spitalului din Curtea de Argeş după moartea unui copil de şapte ani Câteva zeci de persoane participă miercuri la un protest desfăşurat în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş după ce un copil de şapte ani a murit în timp ce se afla internat în unitatea medicală.
DSP: Medicii de la Curtea de Argeş aveau obligaţia de a transfera la Piteşti toate cazurile de boli infecţioase Medicii de la Curtea de Argeş aveau recomandări clare să transfere toate cazurile de boli infecţioase la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, însă nu au făcut acest lucru în cazul copilului de şapte ani care a murit după internarea în unitatea medicală, au anunţat miercuri...
UPDATE Protest în faţa spitalului din Curtea de Argeş după moartea unui copil de şapte ani Peste o sută de persoane au participat, miercuri, la un protest desfăşurat în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş, după ce un copil de şapte ani a murit în timp ce se afla internat în unitatea medicală.