Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Căminele de bătrâni se confruntă cu lipsa de personal
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa se confruntă, în prezent, cu două mari probleme: lipsa de personal şi alocaţia privind hrana zilnică, după cum a declarat miercuri, la şedinţa Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, directorul căminului, Pavel Fiştea.
'Doar în ultimul an, ne-au plecat 25 de persoane calificate. Acestea s-au dus de la căminul nostru, unde aveau circa 100 de euro salariul pe lună, în Austria sau în Germania, la un salariu de 1.700 de euro pe luna, masă şi cazare. Este vorba, în special de personalul de bază, respectiv, infirmiere', a precizat Pavel Fiştea.
La Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa, din cele aproximativ 200 de persoane instituţionalizate, 150 sunt imobilizate şi au nevoie de servicii speciale.
'După lege, la şapte persoane plecate, am voie să angajez o alta în loc. Prin urmare, avem dreptul să angajăm, în prezent, patru persoane, pentru care există depuse cinci dosare, însă, niciuna nu are calificare. Dimpotrivă, acestea vin din domenii total diferite', a subliniat Pavel Fiştea.
Referitor la norma de hrană, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa spune că banii care se alocă la acest capitol sunt extrem de puţini. Mai exact, este vorba de 8,30 lei de persoană, pe zi, ceea ce înseamnă nici doi euro, în condiţiile în care preţul produselor alimentare cresc în permanenţă. Pentru a da doar câteva exemple, Pavel Fiştea a arătat că preţul zahărului a crescut, în ultimul an, de trei ori, ca de altfel, şi cel al pâinii.
'Necazul este că tot sistemul medical are această problemă. S-au cheltuit foarte mulţi bani în acest domeniu, nejustificat. Acum, probabil, că se va mişca ceva şi va fi făcută ordine', a afirmat, cu acest prilej, prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea.
Aceleaşi probleme se înregistrează şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din comuna Sacu. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.
Caraş-Severin: Mai multe instituţii din judeţ se confruntă cu lipsa de personal Mai multe instituţii judeţene din Caraş-Severin se confruntă cu lipsa de personal, dar şi cu o dotare necorespunzătoare, ceea ce influenţează desfăşurarea în condiţii normale a activităţii, a declarat subprefectul Sebastian Purec.
Caraş-Severin: CPECA se confruntă cu problema lipsei de personal Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Caraş-Ceverin se confruntă cu lipsa de personal, în condiţiile numărul celor care apelează la acest centru a crescut în ultimul an.
Caraş-Severin: Situaţia spitalelor din judeţ, analizată de prefectul Octavian Ţunea şi senatorul Iosif Secăşan Lista unităţilor sanitare pe care Ministerul Sănătăţii le-a propus pentru comasare şi/sau reprofilare a fost publicată pe site-ul instituţiei, fapt ce a creat o serie de reacţii în judeţului Caraş-Severin, în acest judeţ fiind trecute pe listă pentru a fi reprofilate trei asemenea unităţi spitaliceşti...
Caraş-Severin: Sediul Serviciului de Ambulanţă a fost reabilitat Lucrările de reabilitare a sediului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin au fost recepţionate miercuri, la Reşiţa, valoarea investiţiei de 395.000 lei fiind suportată de Consiliul Judeţean.
Senator Iosif Secăşan (PNL): În domeniul sănătăţii e nevoie de mai multe corecţii Cele două mari crize ale sistemului de sănătate, care se perpetuează în ultimii ani, sunt finanţarea insuficientă şi lipsa de personal, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES senatorul PNL de Caraş-Severin, Iosif Secăşan, membru în Comisia de Sănătate.