Cele mai citite
 


Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat miercuri pentru AGERPRES că suma de 22,8 milioane de lei alocată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru medicamentele gratuite şi compensate a fost depăşită cu 346.000 de lei, iar farmaciştii nu mai sunt dispuşi să elibereze medicamente pe datorie.
De asemenea, sumele prevăzute pentru programele naţionale de sănătate au fost depăşite cu 684.000 de lei la medicamentele pentru diabetici, cu 46.000 de lei la oncologie şi cu 6.000 de lei la transplant de organe.
Nagy Andras a menţionat că în cursul zilei de joi va avea loc o întâlnire a tuturor patronilor de farmacii din judeţ în cadrul căreia se va decide data de la care se va sista eliberarea medicamentelor.
'Mâine (joi - n.r.) vom decide ce avem de făcut. Dacă nu se va face o suplimentare din fondul de rezervă bugetară atunci mai mult ca sigur se va vota pentru sistarea eliberării medicamentelor începând cu data de 1 august. Dacă continuăm să dăm medicamente pe datorie, nu avem nicio garanţie că ne vom recupera banii şi nu ne putem permite să susţinem noi sistemul', a declarat Nagy Andras.
Acesta a ţinut să sublinieze că farmaciile din judeţul Covasna au eliberat anul trecut medicamente în valoare de peste 4,4 milioane de lei peste bugetul alocat în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate, bani pe care nu i-au mai recuperat nici în ziua de azi. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii ameninţă cu sistarea medicamentelor începând cu data de 1 august Mai mult de jumătate din cele 70 de farmacii din judeţul Covasna nu mai eliberează medicamente pentru diabetici, pentru bolnavii de cancer şi pentru ceilalţi pacienţi cuprinşi în Programele Naţionale de Sănătate, din cauza epuizării plafonului alocat, iar începând cu data de 1 august este posibil să...
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Covasna: Bannere de protest la farmacii Farmaciile din judeţul Covasna vor afişa bannere de protest împotriva Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) care întârzie să deconteze contravaloarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate pacienţilor pe bază de reţete medicale.