Cele mai citite
 


Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va intra în reabilitare peste o lună
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vor începe în aproximativ o lună şi sunt preconizate să dureze maximum 24 de luni, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Potrivit sursei citate, în prezent au loc evaluările ofertelor de achiziţie lucrări publice şi furnizări dotări, respectiv achiziţie publică de servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier, fiind analizată în acest sens o societate din judeţul Vâlcea.
Călinoiu a menţionat că semnarea contractului va avea loc cel târziu până la sfârşitul lunii august, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.
"Pe lângă reabilitarea propriu-zisă a clădirii, un aspect semnificativ în cadrul proiectului este reprezentat de dotarea cabinetelor medicale cu mobilier şi echipamente specifice infrastructurii serviciilor de sănătate. Dotarea cu aparatură medicală performantă va duce la oferirea de noi servicii medicale în specialităţile existente, la creşterea adresabilităţii pacienţilor şi creşterea calităţii actului medical în cabinetele ambulatoriului", a spus Ion Călinoiu.
Managerul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, s-a declarat entuziasmat de faptul că vor începe lucrările de reabilitare, dat fiind că policlinica nu a fost niciodată modernizată din momentul în care a fost dată în folosinţă, în anul 1975.
"Sunt foarte entuziasmat, este o treabă extraordinară. În 24 de luni, sau chiar mai puţin sperăm noi, vom beneficia de aceste modernizări şi dotări care vor reprezenta o bucurie foarte mare pentru pacienţii care vor veni la policlinică. În ceea ce priveşte activitatea actului medical pe durata lucrărilor, încă nu ştim cum vom proceda, probabil vom muta câteva cabinete din ambulatoriu în incinta spitalului. Vom decide atunci când vor începe lucrările", a spus Gheorghe Neaţă.
Proiectul de reabilitare, modernizare şi echiparea ambulatoriului spitalului din Târgu-Jiu a fost depus pe 10 august 2009, în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, iar contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat în data de 23 februarie 2011.
Valoarea totală a proiectului este 19.454.812,64 lei, din care 13.246.126,30 lei reprezintă 85% valoare eligibilă nerambursabilă, 2.025.878,14 lei - 13% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 311.673,56 lei - 2% co-finanţarea eligibilă a beneficiarului. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Gorj: Peste 12 milioane de lei, investiţi în reabilitarea Policlinicii şi a sălilor de operaţie de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt în derulare lucrări de investiţii în valoare de peste 12 milioane de lei.
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi reabilitat şi echipat cu fonduri în valoare de circa 20 de milioane de lei Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj alături de cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia au semnat miercuri un contract de finanţare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Vâlcea: CJ va aloca 820.000 de lei pentru dotarea Spitalului de Urgenţă cu aparatură medicală Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va aloca 820.000 de lei pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea, urmând a fi achiziţionate aparatură şi echipamente medicale, precum şi o autosanitară pentru asigurarea transportului pacienţilor între secţiile spitalului.
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.