Cele mai citite
 


Ion Rotaru: Sistemul informatic din sănătate a costat o sumă imensă de bani şi nu îşi dovedeşte eficacitatea
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru implementarea căruia s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro, este slab şi nu îşi dovedeşte eficienţa în practică.
'S-a angajat Ministerul Sănătăţii că, până la jumătatea acestui an, o să avem cardul de sănătate - nu îl avem. Dacă nu avem cardul, să avem măcar Sistemul Informatic Unic Integrat, pe baza căruia se poate urmări tot ce înseamnă evoluţia stării de sănătate a pacienţilor. Acest sistem informaţional unic, care a costat o sumă imensă de bani, nu îşi dovedeşte eficacitatea şi rezultatele în practică', a declarat Ion Rotaru, în cadrul unei conferinţe de presă.
Şeful Comisiei de Sănătate din Senat a mai spus că Sistemul Informatic Unic Integrat, proiect conceput pentru a simplifica birocraţia din sănătate, nu face decât să complice şi mai mult lucrurile, alimentând discuţiile dintre medicii de familie şi Ministerul Sănătăţii.
'Ministerul acuză nereguli în ceea ce priveşte contractele medicilor de familie cu Casa. Pe de altă parte, preşedintele Casei acuză că sunt oameni care au murit şi primesc în continuare reţete compensate. Dacă acest SIUI ar fi fost pus la punct, exista posibilitatea să se verifice astfel de acuzaţii. În acelaşi timp, cred că este şi o modalitate de arunca pisica, pentru că, până la urmă, vinovaţi sunt Guvernul şi Ministerul Sănătăţii, pentru că banii pentru sănătate nu sunt suficienţi. Sumele alocate sunt mici, iar statul contribuie cu mai puţin de 1% din PIB, restul reprezintă bani privaţi', a mai spus Rotaru. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Mehedinţi: Medicii de familie, racordaţi la Sistemul Informatic Unic Integrat Drobeta-Turnu Severin, 27 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a lansat, joi, o aplicaţie online prin care instituţiei şi medicilor de familie din teritoriu li se oferă posibilitatea să aibă acces la baza de date a Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) din...
Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate, indisponibil din cauza unor probleme tehnice Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului, potrivit unei informări postate, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.