Cele mai citite
 


Numărul virozelor respiratorii, în creştere la copii
marţi, 30 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti- La camerele de gardă ale celor două spitale de urgenţe pediatrice, respectiv "Marie Curie" şi "Grigore Alexandrescu", s-a înregistrat un număr mai mare de solicitări pentru infecţii respiratorii. (Sursa: Agerpres)

Dr.Viorela Niţescu a declarat, pentru AGERPRES, că la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" numărul solicitărilor pe zi a fost între 200 şi 250, număr obişnuit pentru zilele de week-end, când medicii de familie nu lucrează, iar pacienţii vin direct la spital.

Cele mai multe solicitări au fost pentru infecţii respiratorii, normal de altfel, având în vedere perioada.
Dr.Viorela Niţescu recomdă părinţilor să nu ducă copii în locuri aglomerate, supermarket-uri, mall-uri, mijloace de transport şi să-i îmbrace adecvat. Ea a precizat că un sugar poate fi scos afară şi la minus 10 grade, pentru o plimbare, dar îmbrăcat cum se cuvine.
Managerul Spitalului de Copii "Marie Curie", Sorin Buzatu, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul zilnic al prezentărilor la camerele de gardă a fost mare, între 280 şi 370 de cazuri, cei mai mulţi copii prezentând infecţii respiratorii, viroze.
Şi el a subliniat că numărul mare de solicitări se explică prin faptul că ceilalţi medici nu lucrează în perioada de sărbători. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Constanţa: Aflux de copii bolnavi la Spitalul Judeţean, peste capacitatea Secţiei Pediatrie Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa se confruntă cu un aflux de pacienţi cu infecţii respiratorii în principal, dar şi cu infecţii cu rotavirus, numărul copiilor spitalizaţi fiind mai mare decât capacitatea secţiei respective.
Sibiu: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere în judeţul Sibiu, o "creştere aşteptată după Sărbători", spun specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului.