Cele mai citite
 


Arabia Saudită anunţă cel de-al 7-lea deces de gripă porcină
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Riad, 7 aug /Agerpres/ - O saudită de 12 ani a decedat din cauza virusului A/H1N1/, ridicând la şapte numărul morţilor asociate gripei porcine în această ţară din Golf, care anual primeşte în pelerinaj milioane de credincioşi musulmani din întreaga lume, informează AFP.

Adolescenta, care a decedat miercuri, la două zile după internarea sa într-un spital din al-Hasa, în Provincia orientală, suferea şi de deficienţe ale sistemului nervos central, a anunţat Ministerul Sănătăţii saudit într-un comunicat difuzat de agenţia de presă SPA.

Marţi, Arabia Saudită anunţase decesul unui sri-lankez de 32 ani şi a unui adolescent saudit, ambii infestaţi cu virusul gripei porcine.

Vineri, ministerul a anunţat existenţa a 600 cazuri de gripă porcină în regat şi adoptarea de măsuri de securitate severe, pentru a preveni extinderea virusului, în special cu ocazia micului pelerinaj /Omra/ în oraşele sfinte Mecca şi Medina, pe care numeroşi credincioşi musulmani îl efectuează de Ramadan /luna postului musulman/.

Milioane de practicanţi religioşi sunt aşteptaţi în următoarele luni în pelerinaj la locurile sfinte ale Islamului, sporind temerile de explozie a numărului cazurilor de gripă porcină.

Marele pelerinaj anual la Mecca /Hagialâc/, reunind milioane de credincioşi, este prevăzut să se desfăşoare în luna noiembrie, în timp ce Omra poate fi efectuat în toată perioada anului, cu precădere de Ramadan /unul din cei cinci stâlpi ai Islamului/, care în 2009 începe în jurul datei de 20 august.

Miercuri, guvernul iranian a interzis pelerinajul la Mecca, de Ramadan, din cauza riscului de răspândire a gripei porcine printre pelerini. AGERPRES/(Florence Bedreagă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.