Cele mai citite
 


Japonezele continuă să fie femeile cele mai longevive din lume
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Japonezele continuau anul trecut să fie femeile cele mai longevive din lume, deşi durata lor medie de viaţă a scăzut de la 86,44 ani în 2009 la 86,39 ani în 2010, a anunţat miercuri guvernul japonez, citat de AFP.
Este prima scădere din ultimii cinci ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. Un oficial al ministerului a apreciat că probabil valul de căldură din 2010 a dus la creşterea numărului de decese.

După japoneze, femeile care au cea mai mare speranţă de viaţă sunt cele din Hong Kong (85,9 ani), urmate de cele din Franţa (84,8 ani).

În ceea ce-i priveşte pe japonezi, durata lor medie de viaţă a crescut în 2010, al cincilea an consecutiv, atingând 79,64 ani. Recordul de longevitate la bărbaţi aparţine Hong Kong-ului (80 de ani), urmat de Elveţia (79,8 ani), Israel (79,7 ani) şi Japonia.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, cu 86,44 ani Speranţa de viaţă în Japonia s-a situat din nou la niveluri record în 2009, mai ales în cazul femeilor, care au atins cea mai lungă durată medie a vieţii, de 86,44 ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, dat publicităţii luni, transmite Efe.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.
Speranţa de viaţă cu menţinerea unei stări bune de sănătate stagnează în Europa Europenii trăiesc până la vârste din ce în ce mai înainte, dar speranţa lor de viaţă cu menţinerea unei stări de sănătate bune după vârsta de 65 de ani stagnează din 2005 la circa 8,8 ani pentru bărbaţi şi 8,6 ani pentru femei, relevă statistici făcute publice la Paris, citate marţi de AFP.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.