Cele mai citite
 


Lista societăţilor din subordinea MECMA în care se vor face concedieri şi organizarea MS, în atenţia Executivului
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul ar putea dezbate, în şedinţa de miercuri dimineaţă, un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea unor unităţi sanitare publice, dar şi un act normativ privind aprobarea listei societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la care se vor efectua concedieri colective în anul 2011.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de lucru a şedinţei de miercuri ar putea fi incluse spre dezbatere şi aprobare proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi cel privind desfiinţarea unei unităţi sanitare publice cu paturi din judeţul Giurgiu şi reorganizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Pe aceeaşi agendă se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea transferului managementului asistenţei medicale al Spitalului Orăşenesc Săveni de la Consiliul Local al Oraşului Săveni la Consiliul Judeţean Botoşani, precum şi pentru desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare cu paturi din judeţul Botoşani.
Membrii Executivului ar putea discuta în şedinţa din această săptămână şi următoarele acte normative: proiect de hotărâre pentru modificarea art. 18 din Hotărârea Guvernului nr. 442/2009 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor cofinanţate din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013; proiect de hotărâre privind aprobarea Listei societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la care se vor efectua concedieri colective în anul 2011, precum şi numărul de salariaţi ce urmează a fi disponibilizaţi şi care vor beneficia de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiile autonome subordonate autorităţile administraţiei publice locale.
Un alt act normativ ce ar putea fi avut în vedere de membrii Cabinetului Boc este şi cel privind stabilirea măsurilor pentru supravegherea pieţei aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi şi stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a acestora. AGERPRES/(AS-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Giurgiu: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, mulţumită de clasificarea spitalului Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu este mulţumită că instituţia a reuşit să obţină clasificarea în categoria a treia a spitalelor din ţară, conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, deoarece toţi angajaţii luptă de doi ani pentru acest statut, iar acest lucru înseamnă un confort sporit...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.