Cele mai citite
 


Mehedinţi: Primarul oraşului Strehaia este de acord cu reluarea activităţii spitaliceşti în localitate
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Strehaia, Sâmion Burcu, a început miercuri acţiunea de transfer a clădirii unităţii spitaliceşti din localitate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi.
Potrivit sursei citate, consilierii locali au decis într-o şedinţă de îndată înfiinţarea unui centru multifuncţional de sănătate în clădirea spitalului care şi-a încetat activitatea, în baza noilor reglementări privind reforma sistemului sanitar, pe 1 aprilie.
'Cu toate acestea autorităţile administrative şi sanitare ale judeţului blochează din culise această iniţiativă pe care public tot ei au propus-o. Mi s-a cerut să emit un act prin care să mă oblig să asigur fonduri băneşti pentru funcţionarea acestui centru, fapt care contravine legii', a precizat Burcu.
În context, edilul şef al oraşului Strehaia a arătat că 'reprezentanţii administraţiei judeţene mehedinţene una vorbesc şi alta fac, ei nefiind interesaţi de reluarea activităţii spitaliceşti în oraşul Strehaia, ci doar de strângerea de capital electoral'.
'Altfel nu se explică de ce mă critică în mass-media locală că mă opun înfiinţării Centrului multifuncţional de sănătate. Încă din 25 iulie noi am emis o hotărâre de consiliu local prin care ne dădeam acordul cu privire la propunerea de cedare gratuită a clădirii spitalului. Nu înţeleg de ce acum conducătorii judeţului tergiversează aplicarea legii', a concluzionat primarul Sâmion Burcu. AGERPRES/(A - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Spitalul din oraşul Strehaia s-a redeschis doar pe hârtie, susţine primarul Spitalul din oraşul Strehaia, a cărui activitate a încetat la data de 1 mai, a devenit mărul discordiei între primăria localităţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES primarul Sâmion Burcu.
Mehedinţi: Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, executat silit de sindicalişti Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin este executat silit de sindicalişti pentru o datorie de 120.000 lei, sumă reprezentând contravaloarea bonurilor de masă care trebuiau acordate din luna august 2014 până în prezent, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Mehedinţi...
Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Fonduri pentru atenuarea efectelor disponibilizării angajaţilor din spitale reorganizate Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi i se va aloca în luna aprilie suma de 2,2 milioane lei pentru atenuarea efectelor disponibilizării şi reintegrării personalului medical provenit de la spitalele oraşelor Strehaia şi Vînju Mare, propuse pentru reorganizare.
Mehedinţi: Fonduri economisite la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din renegocierea contractelor Drobeta-Turnu Severin, 8 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin a economisit suma de aproximativ 530.000 de lei începând cu luna ianuarie datorită renegocierii contractelor de prestări de servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Mehedinţi: Personalul administrativ de la spitalul din Strehaia, desfiinţat în aprilie, lăsat fără salarii Un număr de 21 de angajaţi ai fostului spital din oraşul Strehaia, desfiinţat începând cu 1 aprilie, se prezintă zilnic la locul de muncă fără însă a fi retribuiţi.