Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii îşi modifică structura
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) va fi organizat un compartiment de integritate care va avea ca scop identificarea şi combaterea fraudelor din sistemul de sănătate românesc, informează printr-un comunicat de presă instituţia.
Executivul a aprobat, miercuri, Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, conform căreia se organizează compartimentul de integritate.
Potrivit MS, experţii care vor activa în această nouă structură fac parte dintre specialiştii în audit şi control din cadrul ministerului şi vor avea competenţe în verificarea achiziţiilor publice realizate în sistem, a externalizărilor şi a altor aspecte din zona "plăţilor informale" etc.
"Încă de anul trecut avem în vedere organizarea unui astfel de compartiment. În Sănătate, este nevoie de constituirea unui grup de experţi pe probleme legate de corupţie şi fraudare a achiziţiilor publice", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Acesta a precizat că MS a întocmit în acest sens un proiect cu finanţare din fonduri structurale, în valoare de 3 milioane de euro, care se află în prezent pe circuitul de avizare.
Proiectul, cu titlul "Buna guvernare prin integritate şi responsabilitate în sistemul de sănătate", are ca scop crearea unei reţele naţionale cu reprezentanţi în fiecare direcţie de sănătate publică pentru identificarea şi combaterea fraudelor din sistemul de sănătate, se arată în comunicat.
Totodată, prin actul normativ aprobat miercuri de Guvern, un număr de 15 spitale care se aflau în coordonarea direcţiilor de sănătate publică au trecut în coordonarea directă a Ministerului Sănătăţii.
Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni', Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi,  Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' , Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M.S. Curie', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan", Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, toate din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca (centru-vest), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (sud), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Spiridon' Iaşi (est), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş (centru), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara (vest), Spitalul Tichileşti (jud. Tulcea, est). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Unităţile sanitare care vor asigura asistenţa de urgenţă în Bucureşti În perioada 31 decembrie - 02 ianuarie 2011, mai multe spitale de urgenţă pentru adulţi şi copii din Bucureşti vor asigura asistenţa medicală. Astfel, vor fi deschise Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel:.021/318.05.22, Spitalul...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii anunţă alocarea de fonduri după comasarea spitalelor Sf. Ioan şi Sf. Spiridon Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan va fi comasat cu Spitalul 'Sf Spiridon'.