Cele mai citite
 


Olt: Apa din Slatina, necorespunzătoare la examenele chimice
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Probele de apă recoltate din Slatina de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt au indicat valori necorespunzătoare la examenele chimice, se arată într-un raport al DSP Olt dat publicităţii marţi.
În document se precizează că DSP Olt a recoltat, în al doilea trimestru al acestui an, 66 de probe de apă din Slatina şi în toate cazurile la examenele bacteriologice rezultatele au fost bune, dar nu şi la cele chimice. Apa din Slatina are aceste probleme de mai mulţi ani şi situaţia se întâlneşte şi în alte oraşe din judeţul Olt, cum este cazul oraşelor Drăgăneşti-Olt, Balş, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt. Problema apei de la robinete din oraşele menţionate este că în compoziţia sa nu se găseşte clor rezidual liber, substanţă care are rolul de a dezinfecta apa.
Cea mai bună apă pentru băut, corespunzătoare atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi chimic, furnizată la robinete, curge în oraşul Corabia. Şi la Caracal probele de apă prelevate de DSP au indicat că la robinete curge apă potabilă corespunzătoare la examenele chimice şi bacteriologice. Din cele 71 de probe de apă prelevate din Caracal numai una a fost necorespunzătoare din punct de vedere chimic.
Apa de la robinete este necorespunzătoare potrivit raportului DSP Olt şi în localităţile rurale, la analizele chimice rezultatele au indicat că este necorespunzătoare în toate localităţile unde au fost făcute verificări, iar la analizele bacteriologice doar în comunele Cârlogani şi Pleşoiu.
Nici apa din fântâni publice şi izvoare captate din judeţul Olt nu este corespunzătoare pentru consumul populaţiei. Aceasta deoarece din cele 51 de probe recoltate din judeţ, în 43 de cazuri apa este necorespunzătoare pentru băut din cauza bacteriilor.
La Slatina, dar şi în celelalte oraşe, unde apa este necorespunzătoare din punct de vedere chimic, sunt în derulare de anul trecut proiecte de modernizare şi reabilitare a staţiilor de clorinare şi epurare, precum şi a reţelelor de apă şi canalizare. Proiectul menţionat este finanţat din fonduri nerambursabile în valoare de peste 42 de milioane de euro. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Apă necorespunzătoare bacteriologic în 10 localităţi din judeţ; un copil - intoxicaţie acută cu nitraţi Apa din reţelele publice din 10 localităţi din judeţul Olt este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic, arată testele efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, iar un copil a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intoxicaţiei acute cu nitriţi, potrivit declaraţiilor...
Olt: Din cele 16 piscine din judeţ, doar cele de la Slatina, de la Plaja Olt, au autorizaţie sanitară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a autorizat sanitar două piscine de la Plaja Olt din municipiul Slatina, în timp ce pentru celelalte 14 piscine din judeţ nu au fost deocamdată înaintate solicitări în vederea obţinerii autorizării, au anunţat joi reprezentanţii instituţiei.
Olt: DSP a rămas fără fonduri pentru a acorda gratuit lapte praf pentru copii Direcţia de Sănătate Publică Olt a epuizat de luna trecută fondurile destinate achiziţionării de lapte praf pentru copii şi informează primăriile din judeţ să nu mai facă deocamdată deplasări la Slatina pentru a ridica laptele praf acordat gratuit unor copii pentru că produsul nu mai este în stoc.
Olt: Liberalii solicită Primăriei Slatina verificarea situaţiei unor servicii concesionate Preşedintele PNL Slatina, Andrei Iordache, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că liberalii din Consiliul Local Slatina vor solicita constituirea unor comisii formate din profesionişti care să analizeze contractele prin care au fost concesionate unele servicii care au funcţionat până în 2010...
Olt: Zeci de probe de apă din instalaţiile de aprovizionare a localităţilor din judeţ, neconforme Peste jumătate din probele de apă prelevate de la instalaţiile de aprovizionare centralizate de la oraşe şi localităţi rurale au prezentat neconformităţi la analiza fizico-chimică (clor rezidual liber, nitriţi, amoniu), au anunţat miercuri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Olt: Defecţiuni la instalaţiile electrice şi hidranţi, în spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este deficitar la toate capitolele privitoare la intervenţii în caz de incediu, probleme cu măsurile de apărare împotriva incendiilor fiind găsite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt în toate spitalele din judeţ.