Cele mai citite
 


OMS trage un semnal de alarmă în legătură cu o epidemie de hepatită
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita, Boli infectioase
 

Aproximativ o treime din toţi oamenii de pe Terra / circa 2 miliarde/ sunt infectaţi cu virusul care provoacă hepatita, boală de ficat care ucide aproximativ un milion de persoane anual, trage un semnal de alarmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.

Mulţi din purtătorii virusului nici măcar nu suspectează pericolul, transmiţându-l fără să ştie altor persoane.

Potrivit expertului OMS pentru combaterea hepatitei, Steven Wiersma, lumea în genere acordă prea puţină atenţie acestei probleme. 'Această a devenit o boală cronică pe mapamond, al cărei pericol ei este conştientizat foarte puţin chiar şi în rândul factorilor de decizie din domeniul sănătăţii', afirmă acesta, avertizând că lumea se află la un pas de o epidemie în masă de hepatită.

În cadrul unei conferinţe susţinute marţi cu ocazia Zilei mondiale de combatere a hepatitei, instituite în acest an de OMS, în scopul creşterii gradului de conştientizare a pericolului reprezentat de hepatită, Wiersma a enumerat modalităţile de transmisie a virusului hepatic, menţionând între altele apa, alimentele, sângele, sperma şi alte fluide corporale.

După cum menţionează Wiersma, hepatita poate provoca epidemii de amploare, ameninţând cu disfuncţii ce pot duce la cancere şi ciroze hepatice.

Cel mai devastator şi mai răspândit este virusul hepatitei B. Hepatita de tip E se transmite de obicei prin apa contaminată şi produse alimentare, fiind cel mai des întâlnit în ţările în curs de dezvoltare.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
OMS: Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane în întreaga lume Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane şi afectează sute de mii de persoane în întreaga lume, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu câteva zile înainte de marcarea, duminică, a Zilei mondiale de luptă contra acestei maladii, transmite EFE.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
Ziua Mondială a Hepatitei Marcarea Zilei Mondiale a Hepatitei la 28 iulie a fost iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, pentru a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică. Această dată a fost aleasă şi ca un omagiu adus profesorului Baruch Samuel Blumberg (28 iul. 1925 - 5 apr. 2011)...
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...