Cele mai citite
 


Patronatele propun utilizarea redevenţelor din staţiunile balneare pentru investiţii
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronatele şi agenţiile de turism propun încasarea directă de către autorităţile publice locale din staţiunile balneare a unui procent de 50% din redevenţa pe care o încasează în prezent Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, cu condiţia ca aceasta să fie utilizată exclusiv în infrastructura turistică, precum şi TVA redus la 5% la pachetele de servicii balneo şi de sănătate, au anunţat reprezentaţii patronatelor, miercuri, la o masă rotundă pe tema turismului balnear.
De asemenea, acestea propun alocarea din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a unei cote de 10% pentru tratament balneo şi sănătate, fond distribuit Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, proporţional cu numărul de paturi din staţiunile balneare din fiecare judeţ. Fondul alocat ar trebui să fie utilizat pentru efectuarea decontărilor serviciilor medicale de prevenţie prestate de operatori.
Organizaţia Patronală a Turismului Balnear, Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism, Asociaţia Naţională a Staţiunilor Turistice din România, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, Institutul de Recuperare, Medicină, Fizică şi Balneologie au elaborat un plan de măsuri pentru dezvoltarea turismului balnear şi de sănătate.
Printre măsurile propuse se numără şi neimpozitarea profitului reinvestit şi susţinerea dobânzilor la liniile de creditare pentru modernizare şi eliminarea impozitului de 16% pentru tichetele de vacanţă.
De asemenea, patronatele propun certificarea şi atestarea factorilor naturali şi a procedurilor de tratament din staţiunile balneare, de interes naţional şi internaţional, din România la standarde europene, astfel încât acestea să fie recunoscute şi acceptate de casele de asigurări şi de pensii din ţările Uniunii Europene, elaborarea şi promovarea în procedură de urgenţă a legii turismului balnear. Totodată, aceştia sugerează elaborarea unei Legi post-privatizare care să aducă corecturile legale şi procedurile necesare privatizărilor eşuate din staţiunile balneare, astfel încât acestea să poată intra în circuitul turistic şi elaborarea unui program multianual 2012 - 2015 de promovare a staţiunilor balneare certificate pe piaţa internă şi pe pieţele externe.
Estimările patronatelor din sector arată că turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015. Prin intermediul agenţiilor de turism, în 2010 au venit în România 60.000 de turişti străini pentru turism medical, reprezentând 2 - 3% din totalul turiştilor străini care au vizitat ţara. Piaţa turismului medical s-a ridicat la 250 de milioane euro în 2010.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
Producătorii de medicamente generice cer Guvernului verificarea datelor CNAS în urma creşterii taxei clawback Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat marţi Guvernului verificarea datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în urma creşterii "nejustificate" a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014.
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
Sălaj: Centru modern de recuperare tratament şi îngrijire pentru copii, construit la Zalău de o fundaţie româno-olandeză Un centru de recuperare, tratament şi îngrijire pentru copii, unic în România prin dotările sale şi metodele de tratament utilizate a fost dat în folosinţă în luna februarie, la Zalău, ca urmare a unei investiţii de circa 800.000 de euro a unei fundaţii româno-olandeze, ce a mai finanţat şi are deja...