Cele mai citite
 


Peste 200 de elevi de la Şcoala Postliceală "Carol Davila" au participat la cursul de prim ajutor
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Printre cei 7.402 participanţi la cel mai mare curs de acordare a primului ajutor de marţi pe stadionul Dinamo s-au aflat şi peste 200 de elevi ai Şcolii Sanitare Postliceale "Carol Davila", însoţiţi de profesori.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Elena Liliana Murguleţ, directorul şcolii, a declarat: "În primul rând participarea elevilor noştri la acest eveniment este o formă de educaţie pentru sănătate. Acţiunea de de marţi constituie un model de educaţie civică şi salutăm această iniţiativă! Pe de altă parte, este un eveniment extraşcolar la care i-am chemat să participe împreună şi ei chiar au răspuns în număr mare. Unii dintre elevi sunt instructori şi asta e rezultatul muncii de voluntariat în care s-au implicat şi care prinde tot mai mult teren".
Adina Barbu, elevă anul II, instructor, a spus că este "voluntar la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti de 5 luni, am făcut întâi cursul de BLS (Basic Life Support) după care am început voluntariatul pe maşină de ambulanţă. De curând am făcut şi cursul de ALS (Advance Life Support ). Acum pentru acest eveniment, toţi angajaţii Ambulanţei, doctori, asistenţi medicali, voluntari am fost instruiţi pentru a coordona grupele de participanţi. Suntem mai multe colege din şcoală care facem voluntariat la SAMB şi ne place pentru că avem multe de învăţat! Am văzut destul de multe cazuri şi nu m-a speriat nimic până acum, chiar mă mir şi eu de mine".
Elevii şcolii post liceale au apreciat utilitatea unui astfel de curs. Valentin Costin, elev anul II, şi el participant a declarat că "a fost o experienţă foarte interesantă, deoarece am putut învăţa ce înseamnă să acordăm primul ajutor. Noi am făcut şi la şcoală această manevră, acum am avut ocazia să ne-o reamintim".
România a doborât recordul mondial şi a intrat în Guinness Book cu cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie din lume cu 7.402 participanţi.
Evenimentul a avut loc marţi seara pe stadionul Dinamo şi s-a intitulat ''Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor.
Precedentul record a fost stabilit anul trecut în Mexic, în martie, când 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator în 2015 Stopul cardio-respirator reprezintă o problemă majoră în incidenţa cazurilor medicale din Bucureşti, pentru anul trecut Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov raportând 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, comparativ cu anul precedent, când au fost înregistrate 2.692 astfel de cazuri.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Zilele Porţilor Deschise la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Societatea de Salvare Bucureşti organizează, în perioada 21- 27 iulie, Zilele Porţilor Deschise în nouă staţii şi substaţii.
Lansare site de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii "suntprimulajutorjunior.ro" Luni, 25 mai 2015 a fost lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, site-ul de educaţie medicală şi prim-ajutor pentru copii "suntprimulajutorjunior.ro" şi a fost anunţată extinderea în judeţele Cluj şi Sibiu a proiectului...
Peste 1100 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă în ultimele 24 de ore La Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov au fost înregistrate de vineri dimineaţă şi până sâmbătă, ora 8,00, 1118 solicitări, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu managerul instituţiei.