Cele mai citite
 


Canada va cumpăra peste 50 de millioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Ottawa, 7 aug /Agerpres/ - Canada va cumpăra în curând circa 50,4 milioane de doze împotriva gripei porcine, au anunţat joi autorităţile sanitare canadiene, precizând că medicamentele vor fi distribuite în noiembrie tuturor canadienilor care ”le doresc şi care au nevoie” de ele, relatează AFP.

Vaccinurile vor fi puse la dispoziţia ”tuturor celor care le doresc sau au nevoie de ele”, iar doze suplimentare vor fi disponibile pentru cei care au nevoie de mai multe injecţii, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Direcţiei de sănătate publică din Canada, dr. David Butler-Jones.

”Încurajăm pe toată lumea să se vaccineze, dar ştim că nu o va face toată lumea”, a adăugat el.

Ritmul de răspândire al virusului A/H1N1 a fost în scădere pentru cea de-a şasea săptămână consecutivă în Canada, dar spre sfârşitul anului se aşteaptă o nouă creştere a numărului cazurilor de contaminare, a subliniat la rândul său ministrul sănătăţii, Leona Aglukkaq.

Potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii joi, în Canada au fost înregistrate 64 de decese legate de gripa porcină. AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS dă asigurări asupra calităţii vaccinurilor împotriva gripei porcine Geneva, 6 aug /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a dat asigurări joi că procedurile de atribuire a licenţelor pentru vaccinurile împotriva virusului gripal A (H1N1) nu vor fi accelerate în detrimentul calităţii medicamentului, transmite AFP.
Spania testează clinic vaccinul gripei A pe 400 de copii Agenţia spaniolă pentru medicamente şi produse sanitare a autorizat încercări clinice imediate ale vaccinului gripei A pe 400 de copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 17 ani, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Vaccin american împotriva virusului A(H1N1), disponibil în octombrie Washington, 16 aug /Agerpres/ - SUA au o "bună speranţă" să obţină un vaccin împotriva gripei provocate de virusul A(H1N1) până la jumătatea lunii octombrie, a declarat - duminică, canalului de televiziune CNN - secretarul sănătăţii american, Kathleen Sebelius, potrivit AFP.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.