Cele mai citite
 


Prahova: Centrele de sănătate de la Bălţeşti şi Urlaţi vor deveni centre multifuncţionale
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrele de sănătate din localităţile prahovene Bălţeşti şi Urlaţi, închise la data de 1 aprilie în urma deciziei Guvernului, vor fi transformate în centre multifuncţionale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.
Consilierul pe managementul spitalelor din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mirela Neagu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că membrii Consiliului de Administraţie (CA) al SJU au aprobat, în unanimitate, înfiinţarea de centre multifuncţionale în localităţile Bălţeşti şi Urlaţi, ca structuri aflate în subordinea CJ.
'Toată lumea a fost de acord că este nevoie de o formă care să asigure furnizarea de servicii medicale în aceste zone. Având în vedere faptul că deja cadrul legislativ a fost creat, membrii CA au dat un acord de principiu pentru demararea procedurilor în scopul înfiinţării de centre multifuncţionale în locul fostelor centre de sănătate', a afirmat reprezentantul CJ.
De asemenea, Mirela Neagu a precizat că pasul următor vizează obţinerea unui acord al Consiliului Judeţean în acest sens, dar şi al consiliilor locale ale celor două localităţi prahovene, iar apoi obţinerea de avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Ministerul Sănătăţii.
La şedinţa membrilor Consiliului de Administraţie al SJU a participat şi vicepreşedintele CJ, preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu.
Potrivit unui comunicat de presă al liderului liberal, în urma acordului de principiu obţinut în cadrul şedinţei vor începe demersurile pentru încheierea de contracte cu medicii care au lucrat în cele două spitale înainte de închiderea lor, data la care vor fi deschise centrele multifuncţionale fiind stabilită în funcţie de obţinerea avizelor şi de încheierea contractelor cu personalul medical.
'Mă bucur că, după patru luni în care cele două spitale, închise în mod abuziv şi nejustificat, nu au funcţionat, s-a găsit o soluţie pentru redeschiderea acestora. Îi felicit pe primarii liberali ai localităţilor Urlaţi şi Bălţeşti pentru demersurile făcute în tot acest timp pentru ca zecile de mii de locuitori din aceste zone să poată beneficia de servicii medicale. Mulţumesc primarului oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu, şi primarului comunei Bălţeşti, Ion Radu, pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru redeschiderea celor două centre sanitare. Fără demersurile celor doi primari liberali, cele două spitale ar fi rămas închise, sau ar fi avut soarta centrului de sănătate din Plopeni, care a fost închis de Guvern fiind considerat nerentabil şi ulterior a fost preluat de o clinică particulară. Îi felicit încă o dată pe cei doi primari pentru că nu au uitat de interesul oamenilor care i-au votat', a declarat Semcu, potrivit comunicatului de presă. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Raed Arafat: Propunem CJ Prahova suspendarea managerului Spitalului de Urgenţă Ploieşti pe durata anchetei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Ploieşti, că va propune Consiliului Judeţean Prahova să-l suspende pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei derulată la unitatea spitalicească.
Prahova: Activitatea într-o clădire a SJU Ploieşti va fi suspendată în urma anchetei Ministerului Sănătăţii Activitatea într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în care funcţionează trei secţii va fi suspendată în urma anchetei pe care Ministerul Sănătăţii a desfăşurat-o la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Managerul SJU Ploieşti este în continuare în funcţie Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova Sebastian Danielescu a declarat miercuri că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, este în continuare în funcţie, după ce conducerea CJ a afirmat, cu o zi înainte, că el a fost suspendat la propunerea secretarului...
Prahova: CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a decis lansarea concursului pentru funcţia de manager Ploieşti, 10 ian/ Agerpres/- Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a decis, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, demararea procedurilor în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de manager care este disponibil după ce fostul manager, Adrian...