Cele mai citite
 


Premierul Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ministrul Sănătăţii nu se vor înţelege în privinţa arieratelor la medicamente vor trebui să plece amândoi.
"Avem nevoie de o concepţie foarte clară pe care am prezentat-o atât ministrului Sănătăţii, cât şi şefului CNAS. Sunt tot mai mulţi bani care s-au investit în Sănătate şi, din nefericire, nu se văd rezultatele. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să stopăm risipa în cheltuirea banului public în Sănătate. Al doilea lucru care trebuie făcut concomitent este să asigurăm medicamente, pentru că e nevoie de medicamente în această ţară, dar medicamente care să fie la preţuri corecte şi nu umflate sau la preţuri care sunt mult faţă de ceea ce se plăteşte în altă ţară din lume", a explicat şeful Executivului.
Potrivit lui Boc, acolo unde se poate trebuie folosite medicamente generice care costă mai puţin şi după aceea trebuie restructurat întregul sistem de achiziţie publică de medicamente din România, astfel încât să se obţină preţul corect pornind şi de la formula standardelor de cost impuse în alte domenii.
"Acest Guvern a reuşit să impună standarde de cost de când a ajuns să conducă această ţară, adică ştim cât trebuie să coste un kilometru de drum judeţean, un kilometru de autostradă, cât costă o şcoală, cât costă o sală de sport pentru că pentru prima dată s-au stabilit aceste standarde de cost la care te poţi raporta", a susţinut primul-ministru.
Într-o altă manieră, a continuat premierul, şi ţinând cont de specificul activităţii medicale, trebuie pusă ordine în sistemul de achiziţie a medicamentelor şi în distribuirea acestora.
"Sumele de bani practic s-au dublat în ultimii opt ani, dar rezultatele nu sunt pe măsură. De aceea, obiectivul nostru este să asigurăm medicamente la preţul corect pentru a face faţă cererii populaţiei şi mai mulţi bani să ajungă la pacienţi şi nu la intermediari sau la alte structuri care nu au legătură directă cu actul medical", a conchis premierul Emil Boc.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni 25 iulie, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi preşedintele CNAS, Lucian Duţă, ori se înţeleg în ceea ce priveşte controlul costurilor în Sănătate, ori pleacă de la cele două instituţii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi după-amiază premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii nu se vor înţelege...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Premierul Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Băsescu: Ministrul şi şeful CNAS ori se înţeleg asupra controlului costurilor în Sănătate, ori pleacă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ministrul Cseke Attila şi preşedintele CNAS, Lucian Duţă, "ori se înţeleg" în ceea ce priveşte controlul costurilor în Sănătate, ori "pleacă" de la cele două instituţii.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...