Cele mai citite
 


Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu doreşte un parteneriat public-privat pentru redeschiderea spitalului din localitate
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, îşi doreşte ca în locul fostului spital din localitate să fie redeschis un centru de permanenţă, într-o primă fază, urmând ca în timp să poată fi asigurată aici spitalizarea în regim continuu pe anumite specialităţi.
Edilul din Bumbeşti-Jiu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că acest lucru ar putea fi posibil prin crearea unui parteneriat public-privat sau o asociere în participaţiune în care autoritatea publică locală să îşi păstreze patrimoniul, iar un investitor să vină cu finanţarea necesară derulării actului medical.
"Nu se pune problema înstrăinării patrimoniului şi a cedării acestuia către un investitor în vederea preluării întregului patrimoniu, ci un parteneriat public-privat sau o asociere în participaţiune unde autoritatea publică locală să îşi păstreze patrimoniul, iar investitorul doar să vină cu finanţarea actului medical şi încheierea contractului cu Casa de Asigurări, fiindcă fără contract cu CAS actul medical la Bumbeşti-Jiu nu are sorţi de izbândă şi să asigure managementul", a precizat Constantin Bobaru.
Acesta intenţionează să redeschidă activitatea medicală în oraş până la venirea anotimpului rece, deoarece atunci vor apărea probleme şi nu are rost să încălzească spaţiul respectiv dacă până atunci nu i se va găsi o utilitate.
"Vrem să deschidem activitatea medicală pe mai multe componente, în primul rând să începem activitatea aşa cum ea prevede şi ne dă voie, dar să vedem sub ce formă. Să dăm drumul la o activitate medicală de urgenţă asigurând o spitalizare de o zi pe aceste centre de permanenţă sau pe altă componentă, dar oricum să putem asigura o medicină de urgenţă şi o asistenţă care poate fi făcută în ambulatoriu şi cu personal calificat. După aceea putem să găsim varianta pentru a se face spitalizare în regim continuu pe anumite specialităţi pentru care vom găsi şi personal medical. Noi speram ca până la venirea anotimpului rece, pentru că atunci apar probleme, va trebui încălzit şi nu ne propunem să investim într-un spaţiu fără să-i găsim o utilitate, să găsim o variantă de a începe o activitate acolo", a mai spus Constantin Bobaru.
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis în luna aprilie în cadrul procesului de reorganizare a sistemului sanitar, fiind singura unitate de profil din judeţ desfiinţată.
Cu toate că spitalul a fost propus spre reprofilare, respectiv înfiinţarea unui cămin pentru persoane vârstnice, primăria oraşului nu a optat pentru această variantă. În prezent, unitatea este în conservare, personalul medico-sanitar fiind redistribuit la alte spitale, iar cel administrativ a fost concediat în conformitate cu prevederile Codului muncii. AGERPRES/(A,AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...