Cele mai citite
 


România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecţie de prim-ajutor la care au participat 7.402 persoane
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în preziua aniversării a 105 ani de la înfiinţarea Societăţii de Salvare, Ambulanţa a reuşit să realizeze un record mondial pentru numărul cel mai mare de participanţi la un curs de resuscitare şi acordare a primului ajutor.
"Este un lucru extraordinar care nu s-ar fi putut întâmpla dacă cetăţenii nu ar fi înţeles să fie prezenţi pe Stadionul Dinamo într-un număr atât de mare şi să participe la cursul de acordare a primului ajutor".
Ea a menţionat că s-au strâns 7.400 de persoane şi, cel mai important, este că acest număr de persoane ar putea să ajute în caz de urgenţă.
Un al doilea scop a fost acela de a doborî recordul mondial de participare la un curs pentru resuscitare.
Dr. Alis Grasu a mai spus că pentru a se ajunge la aceste rezultate, 700 de instructori specializaţi au făcut demonstraţii pentru cei prezenţi, explicându-le tehnicile de prim ajutor.
La rândul său, dr. Cristian Grasu, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti-Ilfov, a reliefat că la acest curs au participat şi foarte mulţi reprezentanţi ai ambulanţei din ţară, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cei de la medicina militară.
Ann Orford, reprezentanta Guinness Book, a subliniat că este un record uimitor, având în vedere numărul mare de participanţi.
"Este un eveniment pe care l-am trăit la cote înalte", a subliniat Ann Orford, adăugând că organizarea unui asemenea eveniment a presupus un mare efort de pregătire şi o implicare a unui număr mare de oameni.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a făcut referire la faptul că aceşti oameni vor trebui să-şi utilizeze cunoştinţele în continuare, Servicul de Ambulanţă are în vedere organizarea de cursuri şi pentru alte categorii, unul chiar pentru presă, de două zile, cu mai multe tehnici.
"Dacă ajutorul este acordat corect, mai ales în stop cardiorespirator, şansele de salvare a vieţii sunt duble. Este foarte important ca în acest caz primul ajutor să se acorde în primele patru minute până la sosirea ambulanţei", a subliniat dr. Grasu.
Precedentul record a fost stabilit anul trecut, în Mexic, în luna martie, când 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ghid de prim-ajutor pentru copii, lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Ghidul "Sunt primul ajutor! SPA Junior", având-o ca autoare pe Mihaela Arion, redactor de radio, a fost lansat vineri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Aplicaţie pentru alertarea situaţiilor de urgenţă de către surdo-muţi, lansată la Târgu Mureş, unică în România Ambulanţa Samaritanus din Târgu Mureş şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România filiala Mureş au prezentat marţi proiectul-pilot 'SOS SURDO MUŢI', în baza căruia a fost pus la punct un sistem de comunicare şi de avertizare în timp real, care poate da posibilitatea persoanelor cu deficienţe de auz...
România ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare curs de resuscitare România vrea să bată recordul la organizarea celui mai mare curs de resuscitare din lume, cu cei mai numeroşi participanţi - minim 11.900.
SABIF şi SSB au lansat campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă şi proiectul de alertare a voluntarilor Societatea de Salvare Bucureşti (SSB) şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-lfov (SABIF) au lansat, marţi seară, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă medicală online şi proiectul de alarmare a voluntarilor SSB pentru susţinerea cazurilor urgente aflate...
Mureş: Program de instruire a elevilor pentru acordarea primului ajutor, în premieră în România Elevii din Târgu Mureş vor participa în această lună la un program de instruire pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, în premieră în România, în cadrul proiectului 'Heroes without superpowers' (Eroi fără superputeri), iniţiat de organizaţia Samaritan International.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...