Cele mai citite
 


SUA impun restricţii de călătorie unor responsabili ruşi
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia Obama a anunţat marţi că a impus restricţii de călătorie în Statele Unite unui număr de 60 de responsabili ruşi suspectaţi de implicare în întemniţarea şi uciderea unui avocat, informează Associated Press.
Serghei Magnitski a murit la sfârşitul anului 2009 după ce a petrecut aproape un an în închisoare. El era în aşteptarea unui proces de evaziune fiscală legat de activitatea sa cu un investitor născut în Statele Unite şi interzis în Rusia din cauza unor acuzaţii că ar fi fost un risc pentru securitate.

Unii parlamentari americani au făcut presiuni pentru o legislaţie ce ar impune interdicţii de călătorie şi îngheţarea averilor unui număr de 60 de responsabili şi funcţionari ruşi despre care ei cred că sunt implicaţi în persecutarea lui Magnitski.

Serghei Magnitski a murit de o boala netratată după aproape un an într-o închisoare din Rusia. Investitori ce lucrează în Rusia au afirmat că moartea avocatului şi acuzaţiile de tortură aduc în centrul atenţiei corupţia din sistemul judiciar rus şi reprezintă încă un test pentru angajamentul preşedintelui Dmitri Medvedev de a cimenta statul de drept în ţară.

Magnitski a lucrat pentru Hermitage Capital Management, un fond de investiţii deţinut şi condus de investitorul născut în Statele Unite William Browder. Avocatul a acuzat ofiţeri din Ministerul de Interne de a fi confiscat documentele de la trei dintre filialele sale în 2007, folosind apoi aceste documente pentru a înregistra oameni de-ai lor ca proprietari.

El a fost arestat pentru evaziune fiscală de aceiaşi responsabili din poliţie pe care i-a acuzat de fraudă fiscală. Familia şi susţinătorii săi afirmă că el nu a fost niciodată examinat corespunzător de un medic, în pofida apelurilor pentru asistenţă medicală şi chirurgie timp de trei luni.

Aceste restricţii sunt susceptibile de a complica relaţiile americano-ruse. Memoriul administraţiei către Congres notează că proiectul de lege ar putea submina eforturile SUA pentru adoptarea de noi sancţiuni împotriva Iranului, Coreei de Nord şi Libiei şi ar putea de asemenea expune riscurilor rutele de tranzit prin
Rusia spre Afganistan.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Heide Fulton a precizat că legea imigraţiei Statelor Unite prevede ca departamentul să refuze vizele pentru persoanele implicate în încălcări ale drepturilor omului, inclusiv tortura. Ea nu a putut confirma numele persoanelor implicate în moartea lui Magnitski. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
SUA: 91 de peroane arestate pentru o fraudă de 430 de milioane de dolari în sistemul de sănătate Un număr de 91 de persoane au fost arestate în SUA în urma descoperirii unei fraude în valoare de 430 de milioane de dolari în programul de asistenţă medicală pentru persoanele vârstnice, Medicare, au anunţat joi autorităţile americane, citate de agenţia EFE.
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
Dolj: O asistentă medicală de la Penitenciarul Craiova a fost concediată pe motiv că ar fi introdus un telefon în închisoare O asistentă medicală de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă /PRMS/ din Craiova a fost concediată de conducerea unităţii pe motiv că ce ar fi introdus un telefon mobil în închisoare pe care l-ar fi înmânat unui deţinut.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...