Cele mai citite
 


Teleorman: Probleme cu finanţarea medicamentelor
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile totale pentru farmaciile din judeţul Teleorman, însumând 42 de milioane de lei pentru întreg anul 2011, sunt aproape de a se epuiza, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, Mihaela Popa.
Potrivit sursei citate, banii pentru medicamentele acordate pe baza reţetelor compensate şi gratuite nu puteau asigura finanţarea până la sfârşitul acestui an, "dar lucrurile se vor rezolva, probabil, printr-o rectificare bugetară, aşa cum s-a mai procedat în anii trecuţi".
Deocamdată, farmaciile din Teleorman continuă să onoreze reţetele date pacienţilor de medici.
"Cu reprezentanţii Colegiului Judeţean al Farmaciştilor au avut loc discuţii în cursul cărora s-au primit asigurări că nu se va sista în perioada următoare acordarea de medicamente gratuite şi compensate", a afirmat Mihaela Popa.
În judeţ, pentru acest an, 78 de farmacii au încheiat contracte cu CAS Teleorman, numărul lor fiind mai mare cu circa 12% faţă de 2010.
CAS Teleorman a achitat recent datoriile aferente lunii septembrie 2010 faţă de farmaciile ce au contractat astfel de servicii. AGERPRES/ (AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Jumătate din plăţile pentru serviciile medicale ale asiguraţilor se acoperă prin redistribuire naţională Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, Marius Nica, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că deficitul bugetar în acest domeniu se acoperă din redistribuirea care se face la nivel naţional.
Teleorman: Farmaciile primesc bani pentru medicamente Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a primit peste zece milioane de lei pentru farmaciile din judeţ cu care are contracte pentru furnizarea de servicii medicale.
Olt: Farmaciile eliberează medicamente gratuite sau compensate deşi CJAS a epuizat fondurile Majoritatea farmaciilor din judeţul Olt eliberează în continuare medicamente gratuite sau compensate, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Constanţa Coteneanu, deşi CJAS a epuizat de două săptămâni fondurile pentru decontarea reţetelor.
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.