Cele mai citite
 


La Roche-Posay a informat peste 6000 de bucuresteni cu privire la riscurile expunerii neprotejate la soare
joi, 28 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

 

In aceasta saptamana La Roche-Posay incheie campania educationala “Zilele Helios si Helia in parc”, campanie de care au beneficiatpeste 6000 de bucuresteni. In perioada 18 iunie-24 iulie echipa La Roche-Posay a fost prezenta in cele mai mari 6 parcuri din capitala oferind bucurestenilor posibilitatea de a-si testa gratuit sensibilitatatea pielii la soare si de a primi informatii despre pericolele expunerii la soare fara protectie. Prin intermediul celor doua personaje de benzi desenate Helios si Helia, copiii au invatat intr-un mod distractiv ca expunerea la soare trebuie facuta masura si folosind produse de protectie adecvate.

 

 

In anul 2010 laboratoarele La Roche-Posay Romania au realizat cu ajutorul medicilor dermatologi un studiu* ce a urmarit sa determine comportamentul pacientilor romani la soare. Rezultatele au aratat ca aproape 30% dintre pacientii romani nu folosesc deloc protectie solara, o majoritate de 60% folosesc fotoprotectie cu factor scazut (SPF 10 sau 15) si numai 10% din pacientii participanti la studiu folosesc protectie solara ridicata pe toata durata verii.
 
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual sunt descoperite peste 3 milioane de cazuri noi de cancer cutanat, fotoprotectia inca din copilarie fiind cruciala in prevenirea acestui tip de afectiune.
 
Ca urmare a acestor rezultate ingrijoratoareLa Roche-Posay a lansat in aceasta varacampania de informare “Ziele Helios si Helia in parc” cu scopul principal de a educa copiii prin joaca. Peste 3000 de parinti si-au putut testa sensibilitatea pielii la razele UVB, au primit informatii referitoare la pasii optimi de ingrijire solara pentru copii iar peste 3000 de copii au primit un mini kit de protectie solara.
 
 
“Helios si Helia” au fost prezenti in urmatoarele parcuri din capitala:
 
18 si 19 iunie parcul Lumea Copiilor, sector 4
25 si 26 iunie in parcul Moghioros, sector 6
2 si 3 iulie in parcul Cismigiu, sector 2,
9 si 10 iulie in parcul Herastrau, sector 1
16 si 17 iulie Parcul Titanii, sector 5
23 si 24 iulie Water Park, Otopeni
 
 
UVA/UVB Diferenta intre tipurile de raze si efectele lor asupra pielii:
Razele UVB sunt radiatii oprite partial de epiderm. Ele stimuleaza bronzul si sunt principala cauza a aparitiei arsurilor solare.
 
Razele UVA sunt mai periculoase decat razele UVB deoarece efectele lor nu se fac simtite imediat. Actiunea acestora este mai profunda, ele ajungand pana la celulele dermului. UVA accelereaza imbatranirea pielii, pot provoca anumite intolerante solare si in timp chiar cancere cutanate.
 
Anthelios XL este primul brand care a demonstrat stiintific actiunea razelor UVA in dezvoltarea alergiilor solare si a cancerului de piele. Astazi Anthelios XL, gama de protectie solara,ofera cea mai inalta protectie solara pentru pielea sensibila atat impotriva razelor UVB cat si impotriva razelor UVA. In parteneriat cu peste 25000 de medici dermatologi din intreaga lume Anthelios XL are ca prioritate prevenirea melanomului.
 
De mai bine de 30 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj avand la baza apa termala La Roche-Posay. Apa termala La Roche-Posay este singura apa natural bogata in seleniu, un oligo-element cu puternic efect calmant si anti-oxidant.
*Studiul a fost realizat in colaborare cu 150 de dermatologi din toata tara, pe un esantion de 6900 de pacienti, in perioada mai – august 2010.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SRD va demara în licee şi la mare o amplă campanie de informare privind melanomul Societatea Română de Dermatologie (SRD) va demara în această vară o amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, a anunţat secretarul general al SRD, dr. Alin Nicolescu, marţi, într-o conferinţă de presă.
DARUIESTE ZAMBETE COPIILOR ALATURI DE LA ROCHE-POSAY SI FARMACIILE HELP NET In perioada 1 mai-30 septembrie La Roche-Posay impreuna cu lantul de farmacii Help Net lanseaza campania „Daruieste zambete copiilor” pentru sustinerea Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” (IOMC) din Bucuresti. Pentru fiecare produs din gama de protectie solara ANTHELIOS...
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".
17 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare' Un număr de 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'. Evenimentul este organizat de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay...
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Campanie de prevenţie a cancerului de piele Bucureşt /Agerpres/ - Pacienţi au primit, în 25 mai, consultaţii gratuite pentru posibilele afecţiuni pigmentare ale pielii (aluniţelor), consultaţii ce vor fi oferite de 240 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD).