Cele mai citite
 


Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical
sâmbătă, 8 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse din jandarmeria locală. Un cuplu tânăr, gripat şi îngrijorat, l-a consultat pe medicul satului, care a efectuat prelevări şi a recomandat tuturor celor apropiaţi cuplului să rămână în castel şi să nu mai iasă din el.

"Starea sănătăţii persoanelor vizate nu prezintă nelinişte şi doar o persoană vârstnică, fragilă, a fost pusă sub tratament cu Tamiflu din precauţie", a declarat subprefectul Vichy-ului, indicând că rezultatul prelevării este aşteptat luni. Până atunci însă, grupul de turişti irlandezi va rămâne în carantină. "Trăiam o dramă în această dimineaţă, dar până la urmă nu este mare lucru. Înţelegem că există precauţii, proceduri care trebuie respectate în acest moment şi nu trebuie să ne agităm pentru nimic", a declarat Mary, fiica lui Garrett Fitzgerald.

Familia şi prietenii lui Garrett Fitzgerald sunt izolaţi în castelul Ludaix pe care l-au închiriat de la începutul lunii august la Marcillat în Combrailles /Allier/, având la dispoziţie un parc de mai multe hectare, o piscină încălzită şi o bibliotecă, în care pot încerca să-şi amelioreze carantina în care li s-a transformat temporar vacanţa.

Garrett Fitzgerald /83 ani/ a fost prim-ministru al Republicii Irlanda între anii 1981-1987. AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.
Polonia/A(H1N1): 100 de cazuri, de la începutul epidemiei Varşovia, 4 aug /Agerpres/ - Serviciile sanitare poloneze (GIS) au anunţat marţi că au diagnosticat în total o sută de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1) de la începutul epidemiei - informează AFP.
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.