Cele mai citite
 


Botoşani: Sindicatele din sănătate ameninţă cu proteste, din cauza diminuării bugetelor spitalelor
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatele din spitalele din judeţul Botoşani ameninţă cu acţiuni de protest, în cazul în care drepturile salariale ale angajaţilor din sistem vor fi reduse, ca urmare a diminuării bugetelor unităţilor spitaliceşti pe fondul încadrării acestora în categoria a cincea.
Liderul Sanitas Botoşani, Octavian Dumitru, a solicitat, joi după-amiază, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu administraţia judeţului şi cu managerii tuturor spitalelor, identificarea unor soluţii urgente pentru a evita apariţia unor crize financiare în spitale.
''Ne interesează în mod deosebit drepturile salariale ale angajaţilor din sistem. În condiţiile de astăzi, când majoritatea spitalelor sunt de grad cinci, finanţarea este tot de gradul cinci, adică mult mai slabă, iar posibilităţile de a ne primi salariile sunt mici. Se încep reducerile de salarii, de sporuri, de tichete. Noi vrem să evităm chestiunea asta. Dacă nu există înţelegere la nivelul celor care ne conduc, nu avem soluţii, iar noi va trebui să ieşim în stradă'', a declarat Dumitru.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, este de părere că singura soluţie pentru evitarea unei crize este comasarea Spitalului de Pediatrie, Spitalului de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalului de Copii cu Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati''.
''Noi avem obligaţia de a face în aşa fel încât să aducem la Botoşani cea mai bună finanţare posibilă şi, dincolo de orice critică, interesul nostru este să asigurăm mai mulţi bani pentru actul medical'', a afirmat Ţâbuleac.
La rândul său, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicul Rodica Huţuleac, militează pentru comasarea spitalelor. Ea susţine că decizia de respingere a comasării, adoptată de CJ Botoşani în luna mai, a determinat o reducere a veniturilor Spitalului de Pediatrie, Spitalului de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalului de Copii cu 6,3 milioane de lei, ca urmare a plăţii serviciilor acestora la nivelul spitalelor din categoria a cincea şi nu a celor de categoria a treia.
Comasarea Spitalului de Pediatrie, Spitalului de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalului de Copii cu Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' a fost respinsă în luna mai prin votul majoritar al consilierilor Uniunii Social Liberale. AGERPRES/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Proteste pentru drepturi salariale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 20 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Mavromati Botoşani au protestat, luni dimineaţă, în faţa biroului managerului unităţii, Corneliu Mihai, faţă de neacordarea unor drepturi salariale.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...