Cele mai citite
 


Caniculă la Moscova: oamenii suferă şi în metrou
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Canicula a invadat joi Moscova, temperaturile tropicale făcând aerul irespirabil chiar şi în metrou şi împingându-i pe locuitori să se răcorească în fântâni şi să consume cantităţi neobişnuite de îngheţată, informează AFP, adăugând că în capitala Rusiei s-au înregistrat între 33 şi 35 de grade Celsius.
Medicii îi sfătuiesc pe ruşi să nu iasă pe stradă pe căldura cea mai mare, dar situaţia nu este mai bună nici în metrou sau în blocurile de locuinţe construite în cea mai mare parte în epoca sovietică şi prost adaptate la astfel de temperaturi.

Potrivit popularului cotidian Komsomolskaia Pravda, căldura din metroul din Moscova a depăşit nivelul autorizat. De la începutul săptămânii, un călător în vârstă de 47 de ani a decedat din cauza unei crize cardiace şi alte 40 de persoane au apelat din metrou la serviciile medicale.

'În perioade cum este aceasta, consumul de îngheţată creşte în medie cu 10% pe lună', a declarat pentru AFP Ghennadi Iaşin, director adjunct al Uniunii producătorilor ruşi de îngheţată.

Cu toate acestea, va fi greu de bătut recordul anului trecut, când locuitorii capitalei ruse au mâncat în iulie 380 de tone de îngheţată, în condiţiile în care temperaturile se apropiau de 40 de grade Celsius.

O caniculă şi secetă fără precedent au lovit Rusia în vara anului 2010. Ţara a interzis exportul de cereale, iar în decurs de două luni la Moscova s-au înregistrat cu 11.000 de decese mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Incendiile de pădure declanşate încă din primăvară au făcut ravagii în întreaga ţară.AGERPRES/(Maia Găucan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canicula provoacă decese în rândul vârstnicilor şi trimite oameni în spital, în Japonia Căldura sufocantă care s-a instalat din 6 iulie peste o mare parte din arhipelagul nipon a provocat moartea a cel puţin 12 persoane numai la Tokyo şi spitalizarea a mii de oameni, potrivit media japoneze citate vineri de AFP.
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
Director SJA Bihor: Numărul solicitărilor a crescut cu 25-30% în perioada de caniculă Numărul solicitărilor în caz de urgenţă a crescut cu 25-30% în perioada de caniculă, a declarat miercuri dr. Gheorghe Pintea, managerul general interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Bihor.
OMS: Urmatoarea criza mondiala, generata de scumpirea cerealelor Organiza?ia Mondiala a Sanata?ii prognozeaza o noua criza mondiala, ce va fi determinata de creoterea pre?urilor cerealelor, având în vedere ca schimbarile climatice se reflecta puternic asupra unor ?ari din primele zece exportatoare cereale - Rusia oi Pakistan, relateaza RIA Novosti.
Păsările părăsesc Moscova, la fel ar trebui să facă şi oamenii (expert) Moscoviţii respiră de 100 de ore un aer ce depăşeşte cu mult cotele admise de monoxid de carbon, păsările au început să părăsească oraşul, la fel şi oamenii, sunt câteva dintre realităţile pe care le prezintă mass-media de luni în legătură cu smogul asfixiant care s-a lăsat peste capitala Rusiei, în...
ÎNCÃLZIRE GLOBALÃ Valul de căldură a crescut considerabil numărul de decese din Elveţia Valul de căldură care a afectat Elveţia în ultimele trei săptămâni a produs o creştere cu 10 % a numărului de decese în rândul vârstnicilor prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din anii precedenţi, scrie EFE miercuri, citând estimări ale Ministerului Sănătăţii din Federaţia Helvetică.