Cele mai citite
 


Cluj: Program menit să ridice nivelul pregătirii profesionale a medicilor stomatologi
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca va derula, timp de trei ani, un proiect cofinanţat cu suma de 2.025.000 de euro (8.677.355 de lei) din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, având ca obiectiv formarea unor competenţe profesionale de nivel foarte ridicat în rândul medicilor stomatologi.
Aceştia vor deprinde cele mai noi practici folosite în prezent la nivel mondial şi vor avea acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii de specialitate.
UMF din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, activităţile care se vor desfăşura în cadrul proiectului şi care constau în dezvoltarea unui curriculum inovativ în medicina dentară, constituirea unei reţele de formare în acest domeniu şi a unor medici cu abilităţi performante în domeniu. Beneficiarii acestui proiect sunt două grupuri ţintă, primul fiind compus din 20 de cadre didactice ale UMF, ca formatori, iar cel de-al doilea din 40 de medici stomatologi care vor asimila cele mai noi cunoştinţe şi vor deprinde procedurile de ultimă oră din acestă sferă a medicinei.
În primele patru luni de implementare a proiectului, se va înfiinţa un "Centru pilot de formare şi resurse în reabilitare orală", dotat cu echipamente ultramoderne, şi va avea loc o masă rotundă pentru constituirea reţelei în domeniul medicinei dentare cu instituţii din ţară şi din străinătate. Totodată, proiectul va fi difuzat pe pagina web a Centrului pilot.
"O importanţă deosebită va reveni, în acest proiect, individualizării terapeutice în medicina dentară. Pe de altă parte, trebuie amintit că de câţiva ani, absolvenţii Facultăţii de Medicină Dentară intră direct în profesie, fără a mai face, precum înainte, un an de stagiatură, în care pregătirea lor teoretică să fie integrată în practică. Prin acest proiect încercăm să acoperim această lacună organizatorică apărută în sistem, ca urmare a desfiinţării anului de practică al absolvenţilor", a spus, în conferinţa de presă, prof. univ. dr. Radu Septimiu Câmpian, coordonator de proiect din partea UMF Cluj-Napoca.
Universitarul clujean a subliniat că proiectul va contribui esenţial la creşterea calităţii pregătirii profesionale a medicilor.
Partenerii instituţiei clujene de învăţământ medical superior în derularea acestui proiect sunt Societatea Română de Reabilitare Orală din Iaşi, Asociaţia Medicală Română şi Universitatea "Johan Wolfgang Goethe" din Frankfurt pe Main (Germania), prin Departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxilofacială. Proiectul este coordonat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Cluj: Rolul noilor tehnologii şi al interdisciplinarităţii în stomatologie, prezentat de specialişti clujeni Profesori ai Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au evidenţiat, vineri, într-o conferinţă de presă, rolul conceptului de interdisciplinaritate şi al noilor tehnologii în stomatologie şi în creşterea calităţii serviciilor medicale...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Centru pilot de formare de specialişti în medicină dentară Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui 'Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală'.
Cluj: Proiect cu bani europeni pentru salvarea copiilor cu probleme cardiace Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj şi Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca derulează un proiect în valoare de peste 18,3 milioane de lei, menit să contribuie la depistarea şi tratarea copiilor cu cardiopatii congenitale şi dobândite.