Cele mai citite
 


Constanţa: Fetiţa ţinută în lanţuri pentru că nu dorea să se mărite, examinată medico-legal şi dusă într-un centru de plasament
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fetiţa de 12 care era ţinută în lanţuri de familie pentru că nu dorea să se mărite cu un băiat de 10 ani a fost examinată joi de medicii legişti şi dusă într-un centru de plasament.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, Roxana Onea, minora care era foarte speriată a fost însoţită de un asistent social şi un psiholog la Serviciul de Medicină Legală, fiind supusă şi unei examinări ginecologice.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, printr-un comunicat remis presei, că joi, în jurul orei 9,30, lucrătorii Poliţiei comunale Valu lui Traian au fost sesizaţi prin 112 de către un cetăţean din localitate că o minoră în vârstă de 12 ani se deplasa pe o stradă, având un lanţ asigurat cu un lacăt în jurul gleznei piciorului drept.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a reieşit că minora a reuşit să fugă pe stradă după ce, în urmă cu câteva zile, a fost încredinţată de către mama sa, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Băneasa, unei familii din Valu lui Traian, din care face parte şi sora vitregă a femeii.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fetiţa fusese vândută de mamă în vederea căsătoriei cu un minor în vârstă de 10 ani, fiind ţinută legată pentru că nu dorea să se mărite.
Mama minorei şi aşa-zisul socru al acesteia au fost reţinuţi de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului, aceştia urmând să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Fetiţa de trei ani, bătută şi alungată de propria mamă, ar putea ajunge într-un centru de plasament Fetiţa în vârstă de trei ani din Curtea de Argeş, bătută şi alungată din casă de mama ei, ar putea fi scoasă din mediul familial şi internată în regim de urgenţă într-un centru de plasament, în urma anchetei declanşate marţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş...
Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.
Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis în cursul zilei de joi o anchetă în cazul unui minor dintr-un centru de plasament care a ajuns la spital în comă alcoolică.
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul unui bebeluş adus la spital cu policontuzii şi o fractură Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de 9 luni din localitatea Ciocani, care a fost adus la spital cu policontuzii, echimoze şi o fractură la mână.
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...