Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru: În acest moment, pacienţii şi organizaţiile profesionale nu au posibilitatea reală de a participa la actul decizional
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru critică faptul că în acest moment pacienţii şi organizaţiile profesionale nu au posibilitatea reală de a participa la actul decizional atunci când sunt contractate servicii medicale şi nici în ceea ce priveşte tipul sau numărul acestor servicii, deşi prin lege contribuţiile la fondul asigurărilor sociale de sănătate sunt obligatorii.
Parlamentarul ieşean a declarat, joi, presei, că va cere adoptarea modificării şi completării Legii 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, prin creşterea accesibilităţii la servicii medicale a celor ce contribuie la asigurările sociale de sănătate prin reprezentarea asociaţiilor de pacienţi precum şi a celor ai Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali  în  consiliul  de administraţie al Caselor de Asigurări de Sănătate.
În opinia politicianului ieşean, implicarea acestora în actul decizional va aduce normalitatea în asigurarea unei asistenţe medicale centrată pe nevoile pacienţilor şi va asigura transparenţa distribuirii puţinelor resurse acolo unde este cu adevărat nevoie.
"România se împrumută cu două milioane de euro pe oră. Teoretic pentru plata pensiilor şi salariilor. Un rezident are disponibil 1 leu pe oră, adică doar 733 de lei pe lună. În tot acest timp, uitând că sistemul sanitar nu e bugetar în cea mai mare parte, ci plătit de Casa de Asigurări de Sănătate în funcţie de mulţi indicatori, se subvenţionează pe banii asiguraţilor câte un proprietar de spital privat. De mai bine de doi ani auzim de reforma care nu se lasă implementată: s-a lărgit baza de colectare la niveluri niciodată atinse până acum, s-au desfiinţat şi comasat spitale, medicii de familie primesc mult mai puţini bani, salariile au fost diminuate şi în continuare aflăm că reforma trebuie să continue deoarece se cheltuie prea mult. În acest fel vom ajunge să aflam că ar fi bine ca în concediu lumea să se ducă să strângă rezerve de coada şoricelului, muşeţel, sunătoare şi alte buruieni pe care să şi le administreze după indicaţiile doctorului Google", a exemplificat Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Dr. Tudor Ciuhodaru vrea implicarea pacienţilor şi a organizaţiilor profesionale în actul decizional Deputatul independent Tudor Ciuhodaru a iniţiat un poiect legislativ de modificare şi completare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii ce vizează creşterea accesibilităţii la servicii medicale a celor care contribuie la asigurările sociale de sănătate prin reprezentarea asociaţiilor de...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Tudor Ciuhodaru (PC): Proiectul de ordin al CNAS privind internările, un grav atentat la sănătatea românilor Proiectul de ordin al CNAS privind internările constituie "înşelăciune şi un grav atentat la sănătatea românilor", consideră deputatul PC Tudor Ciuhodaru, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.