Cele mai citite
 


''Spune doar 'Bună !' '' - sloganul medicilor madrileni pentru prevenirea infecţiei cu gripa A
sâmbătă, 8 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 8 aug /Agerpres/ - ”Spune doar 'Bună !', renunţă la pupici, nu da mâna”, este sloganul noii campanii a medicilor madrileni pentru prevenirea extinderii gripei A, în condiţiile în care numărul persoanelor afectate a ajuns la peste 12.000 în doar o săptămână.

Colegiul medicilor din Madrid a decis să posteze acest slogan chiar pe faţada sediului, pentru a-i aminti populaţiei că metoda cea mai bună pentru a evita contractarea noului virus este ca oamenii să nu se atingă.

Preşedintele Colegiului menţionat, Juliana Farina, crede că oamenii ar trebui să adopte salutul japonez, care se face prin înclinarea capului. ”Din fericire, sau nu, spaniolii sunt foarte înclinaţi să se atingă şi să se sărute, chiar şi în cazul persoanelor pe care de-abia le-au cunoscut”.

Potrivit ei, spălarea permanentă a mâinilor - una dintre cele mai importante măsuri de igienă pentru prevenirea extinderii gripei A - este mult mai greu de aplicat, şi totul este mult mai uşor dacă spaniolii se pot rezuma la un salut formal.

Deşi nu ştie dacă ideea campaniei va fi urmată de alte colegii ale medicilor, Juliana Farina speră însă să servească drept imbold, ca populaţia să capete ”un obicei esenţial” pentru a nu se contamina cu noul virus. AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.
Polonia/A(H1N1): 100 de cazuri, de la începutul epidemiei Varşovia, 4 aug /Agerpres/ - Serviciile sanitare poloneze (GIS) au anunţat marţi că au diagnosticat în total o sută de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1) de la începutul epidemiei - informează AFP.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...