Cele mai citite
 


Hunedoara:Numărul cazurile de hepatită A din primul semestru al acestui an, aproape egal cu cel din 2010
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de hepatită A înregistrate în judeţul Hunedoara, în primul semestru al acestui an, este aproape egal cu totalul celor consemnate în 2010, potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara prezentate cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hepatitei, marcată joi în întreaga lume.
În anul 2010, în judeţul Hunedoara au fost semnalate 41 de cazuri de hepatită A, în timp ce în primul semestru din 2011 numărul bolnavilor a ajuns deja la 37.
'Hepatita A este strâns asociată cu igiena personală şi cu salubritatea deficitară. Marea majoritate a cazurilor de hepatită A apar în comunităţile sărace', a declarat directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Pe de altă parte, medicii au remarcat faptul că numărul cazurilor de hepatita A s-a redus la zero în şcoli şi grădiniţe, datorită activităţilor preventive desfăşurate de medicii şcolari şi a măsurilor de dezinfecţie periodică organizate de DSP Hunedoara.
În ceea ce priveşte cazurile de hepatită B, numărul acestora este în scădere, comparativ cu anul 2010, astfel că în primul semestru din 2011 boala a fost diagnosticată la 4 bolnavi.
O situaţie asemănătoare este consemnată şi la hepatita C, cu două persoane purtătoare ale virusului înregistrate în prima jumătate a acestui an.
În schema naţională de imunizare este prevăzută vaccinarea obligatorie împotriva hepatitei B (HVB3) la sugari - la naştere, la două luni şi la şase luni. Datele statistice ale DSP Hunedoara arată că 97,96% dintre aceşti copii au beneficiat de administrarea primei doze de vaccin în primul semestru din 2011, iar 75,36% de dozele a doua şi a treia.
În cazul sugarilor care nu au primit încă dozele de vaccin HVB3, aceştia au avut contraindicaţii medicale sau părinţii au refuzat efectuarea vaccinului de către micuţi. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Focar de hepatită A, într-o zonă din oraşul Petrila; o sută de copii au fost vaccinaţi Un număr de 17 cazuri de hepatită A au fost semnalate în patru blocuri învecinate din oraşul Petrila, în Valea Jiului, medicii apreciind că de vină pentru apariţia bolii sunt condiţiile improprii în care trăiesc familiile din acea zonă, o mare parte din locuinţe fiind debranşate de la reţeaua de alimentare...
Botoşani: Numărul persoanelor care au contactat hepatita A, de peste 10 ori mai mare decât în 2015 Numărul cazurilor de hepatită A din judeţul Botoşani a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, de peste 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medical Ecaterina Chihaia.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Covasna: Numărul cazurilor de hepatita A, în creştere Numărul cazurilor de hepatită A a crescut în judeţul Covasna, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în decurs de o lună şi jumătate înregistrându-se aproape 140 de pacienţi.
Hunedoara: Focar de hepatită A în cartierul 'Dallas' din oraşul Vulcan Peste 60 de persoane care locuiesc într-un cartier sărac al oraşului Vulcan, din Valea Jiului, s-au îmbolnăvit în ultimele trei luni de hepatită A, în prezent fiind spitalizaţi 15 pacienţi, dintre care patru sunt internaţi la spitalul judeţean din Deva.
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.