Cele mai citite
 


Maramureş: Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite, epuizate
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile alocate în acest an pentru decontarea reţetelor compensate şi gratuite au fost epuizate în judeţul Maramureş, dar farmaciile continuă să elibereze medicamente în acest regim.
Conducerea CJAS susţine că în luna august ar putea avea loc o rectificare bugetară.
''Din nefericire, s-a epuizat valoarea de contract pe acest an. În cursul mai multor discuţii purtate cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor Maramureş s-a ajuns la concluzia că aceştia nu vor sista eliberarea reţetelor în regim compensat şi gratuit'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJAS Maramureş, Claudia Ganea.
Farmaciştii au primit promisiuni din parte CJAS că în luna august vor intra în posesia banilor pentru prescripţii medicale, iar în cursul zilei de joi s-au plătit restanţele pe primele două luni ale acestui an pentru programele naţionale de sănătate.
''Deşi fondurile s-au terminat, sperăm să fie o suplimentare pe medicamentele unice pentru care se încheie acte adiţionale pe reţetele eliberate. Ne descurcăm extrem de greu, facem cesiune de creanţe, e foarte dificil şi suntem aproape la limită'', a spus vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor Maramureş, Margareta Kosa.
Potrivit CJAS Maramureş, imediat după rectificarea bugetară, în contul farmaciilor vor fi viraţi banii pentru reţetele compensate şi gratuite onorate până acum. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Olt: Farmaciile eliberează medicamente gratuite sau compensate deşi CJAS a epuizat fondurile Majoritatea farmaciilor din judeţul Olt eliberează în continuare medicamente gratuite sau compensate, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Constanţa Coteneanu, deşi CJAS a epuizat de două săptămâni fondurile pentru decontarea reţetelor.