Cele mai citite
 


Ministrul Comunicaţiilor: Apelurile abuzive către serviciul 112 trebuie stopate
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Apelurile abuzive către numărul de urgenţă 112 trebuie stopate, iar pentru asta este nevoie de soluţii, a afirmat, joi, în cadrul şedinţei Comitetului naţional de coordonare a activităţii Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă /SNUAU/, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Potrivit oficialului MCSI, ca urmare a numărului mare de apeluri abuzive către serviciul 112, în proporţie de 75%, Comitetul SNUAU a hotărât crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai MCSI, ANCOM, STS, MAI, MS, IGSU, MJ, care să stabilească măsurile tehnice necesare pentru descurajarea unor astfel de practici.
De asemenea, membrii SNUAU au adus în discuţie posibilitatea utilizării serviciului 112 de către persoanele cu dizabilităţi, precum şi despre identificarea unei soluţii de colaborare cu Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor /IGPPA), în ceea ce priveşte serviciile de urgenta.
În cadrul şedinţei SNUAU, subsecretarul de Stat, Raed Arafat, a prezentat proiectul-pilot privind dispeceratele integrate Ambulanţă-ISU, care se va desfăşura cu sprijinul STS în Sibiu şi Maramureş.
Conform unei statistici date publicităţii la începutul lunii iulie de către Serviciu de Telecomunicaţii Speciale /STS/, numărul apelurilor false la 112 a crescut, în trimestrul al doilea din acest an, până la 75,87% din totalul de 4.560.283 apeluri primite.
Din acest punct de vedere, judeţele Covasna, Bacău şi Harghita ocupă primele locuri (peste 80% din totalul apelurilor), la polul opus aflându-se Cluj, Bucureşti şi Arad cu procente cuprinse între 66,98% şi 59,89%.
Ca urmare a constatărilor făcute de către autorităţile statului, 1.107 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Dâmboviţa, Gorj, Suceava şi Caraş Severin.AGERPRES/ (AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
STS: Circa 5 milioane de apeluri la 112 în primul trimestru al anului 2011 Aproximativ cinci milioane de apeluri au fost primite şi tratate pe primul trimestru al acestui an la numărul unic de urgenţă 112, dintre care circa trei sferturi au fost false.
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
Covasna, pe primul loc în topul naţional al apelurilor false la 112 Judeţul Covasna ocupă locul I la nivel naţional în ceea ce priveşte apelurile false la 112, cu un procent de 87,52%, relevă o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.