Cele mai citite
 


Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat că a lăsat să moară un pacient fără să îl consulte, se întoarce la Spitalul Slatina
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Slatina ca medic primar.
Managerul SJU Slatina, Nicu Vladu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că medicul Cornel Fulga a depus la spital toate documentele necesare reangajării, inclusiv decizia definitivă şi executorie emisă de Tribunalul Olt care i-a dat câştig de cauză în procesul intentat unităţii spitaliceşti ce i-a desfăcut contractul de muncă în ianuarie 2009.
"Poate reveni la spital oricând, are toată documentaţia depusă, mai lipsea o hotărâre de Consiliu Judeţean care a fost adoptată joi. Despre revenirea sa nu comentez nimic pentru că nu vreau să comentez o hotărâre judecătorească. Iar UPU are nevoie de medici", a spus Vladu.
Consiliul Judeţean Olt a adoptat joi o hotărâre privind transformarea unui post de medic specialist de la UPU Slatina în post pentru medic primar la aceeaşi unitate în vederea "punerii în aplicare a sentinţei civile date de Tribunalul Olt în dosarul numărul 402/104/2009 prin care s-a admis contestaţia lui Fulga Cornel şi s-a dispus reîncadrarea pe post".
În ianuarie 2009, un pacient de 63 de ani din Drăgăneşti, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile UPU Slatina fără a fi primit îngrijiri medicale.
În momentul morţii pacientului, medic de gardă la UPU era Cornel Fulga. În urma unei anchete a Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean a desfăcut contractele de muncă ale medicilor Ion Brătoi (la acea oră, director medical al unităţii sanitare), Ecaterina Buzău (medic-şef la UPU), Doru Pârvu (medic la Secţia de Boli Interne) şi Cornel Fulga (medic la UPU). Medicii Ecaterina Buzău, Ion Brătoi şi Doru Pârvu s-au reîntors la locurile de muncă din spital în anul 2009, în urma unor sentinţe judecătoreşti.
În luna ianuarie 2009, imediat după moartea pacientului Mihai Constantinescu, medicul Cornel Fulga a declarat că nu se consideră vinovat.
La Spitalul Judeţean Slatina a mai fost reangajat un medic căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă din cauza decesului unui pacient în vara anului 2010. Este vorba de medicul chirurg Mircea Tusciuc, care a câştigat în instanţă procesul cu Spitalul Slatina şi a fost reangajat din primăvara acestui an.
Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt şi cercetaţi penal pentru ucidere din culpă pentru că, în luna mai a anului 2010, un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu o fractură la antebraţul stâng. Medicii care l-au tratat au fost Paul Iancu şi Mircea Tusciuc. După decesul pacientului minor, Colegiul Medicilor a deschis o anchetă, la fel şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cele două anchete nu s-au finalizat. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: Tomograf nou şi modernizări la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată şi dotată cu echipamente medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Andrei Iordache.
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de...