Cele mai citite
 


Olt: Peste 350 de persoane muşcate de câini de la începutul anului
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de persoane au fost muşcate de animale în judeţul Olt de la începutul acestui an, pentru tratament medical în spital fiind internate 15 dintre acestea, a declarat, joi, la şedinţa de Dialog Civic, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, biologul Constantin Mustaţă.
Acesta a precizat că au fost muşcate de câini 389 de persoane, însă au ajuns la spital şi 30 de cetăţeni muşcaţi de pisici, şapte - de şobolani, cinci - cu muşcături de cai, două persoane muşcate de măgari, două de porci mistreţi şi una - de capră.
Potrivit lui Mustaţă, toţi cei 436 de pacienţi care au ajuns la unităţi medicale din cauza unor muşcături de animale au fost vaccinate antirabic.
Acesta a făcut prezentarea în contexul în care persoanele vârstnice din Slatina au solicitat intervenţia autorităţilor pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Pensionarii susţin că în Slatina sunt prea mulţi câini comunitari, care le pun viaţa în pericol.
Şeful Direcţiei de Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei Slatina, Mihaela Stana, a spus că de la începutul anului şi până în prezent în adăpostul special pentru câinii comunitari de la Slatina firma care a concesionat serviciul de ecarisaj al oraşului a dus, deparazitat, tratat, vaccinat, sterilizat şi înregistrat într-un registru unic de evidenţă peste 420 de câini fără stăpân.
Tot anul acesta au fost îmbunătăţite condiţiile de la adăpostul pentru câini şi în viitor acolo vor putea fi lăsaţi temporar şi contra cost şi câinii care au stăpân, dar pentru perioade scurte proprietarii acestora pleacă din localitate.
Mihaela Stana a adăugat că în următorii doi ani capacitatea adăpostului va fi mărită.
Reprezentanţii pensionarilor din Slatina au propus şi modificarea normelor legale pentru deţinătorii de animale din oraş, în sensul adoptării unei hotărâri care să sancţioneze lăsarea şi plimbarea câinilor fără lesă, dar şi sancţionarea stăpânilor de animale care nu adună mizeria lăsată de acestea pe spaţiul public.
"Niciun stăpân de câine să nu mai iasă cu animalul afară din casă fără să aibă la el făraş şi pungă pentru a aduna mizeria lăsată de câini", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean al Pensionarilor Olt, Florea Mitroi. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Şeful DSP Olt numit director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, a fost numit luni manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, după ce fostul manager, Nicu Vladu, a demisionat pentru a putea candida la fotoliul de primar al municipiului Caracal.
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Produse expirate folosite la dezinfecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat că printre produsele folosite pentru dezinfecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără şi unele care aveau termenul de folosinţă expirat, potrivit declaraţiilor şefului DSP Olt, Andrei Iordache.
Olt: Şase cazuri de gripă AH1 confirmate, 17 pacienţi cu suspiciune de gripă Numărul pacienţilor din judeţul Olt cu gripă de tipul A subtipul H1 (gripă porcină) a ajuns luni la şase, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de testele de laborator la un bolnav în vârstă de 51 de ani din Piatra-Olt, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina,...
Olt: La Slatina, se poate face baie în apa Oltului Slatina, 29 mai /Agerpres - Scăldatul va fi permis anul acesta, la Slatina, în râul Olt, în zona pontonului, după ce în ultimii ani respectiva zonă naturală de îmbăiere nu a putut fi folosită din cauză că apa era necorespunzătoare fizico-chimic şi bacteriologic.