Cele mai citite
 


Rugby: Un fost căpitan al Africii de Sud suferă de boala Charcot
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul căpitan al echipei de rugby a Africii de Sud, Joost van der Westhuizen, suferă de boala Charcot şi nu ar mai avea de trăit decât între doi şi cinci ani, scrie cotidianul sud-african Beeld, citat de AFP.
Fostul jucător, în vârstă de 40 de ani, l-a consultat pe Erik Pioro, un specialist al spitalului din Cleveland (SUA), iar "Dr Pioro a confirmat că Joost suferă de SLA (scleroză laterală amiotrofică, mai cunoscută sub numele de boala Charcot - n. red.), care-i lasă 80% şanse să trăiască între doi şi cinci ani", a declarat pentru ziar Jody Pearl, un neurolog din Johannesburg.
Scleroza laterală amiotrofică, cunoscută în SUA şi sub numele de boala Lou Gehrig, este o afecţiune neurovegetativă incurabilă căreia nu i se cunoaşte cauza exactă. Decesul survine în medie între doi şi cinci ani de la data diagnosticului, după ce boala a provocat paralizii şi dificultăţi de a vorbi, înghiţi şi respira.
Miticul jucător al Springboks, campion mondial în 1995, are 89 de selecţii în naţionala al cărei căpitan a fost de nouă ori, între 1999 şi 2003.
După retragere, a devenit comentator al canalului Supersport, când o revistă din ţara sa a publicat imagini video în care el apărea prizând o substanţă albă de pe abdomenul unei femei blonde.
AGERPRES (Mircea Lazaroniu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Banii pentru tratamentul bolnavilor cu scleroză laterală amiotrofică s-au epuizat Fondurile Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş pentru Programul Naţional de Diagnostic şi Tratament al Bolnavilor cu Boli Rare pentru bolnavii cu scleroză laterală amiotrofică s-au epuizat, iar conducerea instituţiei speră ca CNAS să suplimenteze cât de repede bugetul.
Ziua mondială a sclerozei laterale amiotrofice În ultimii 16 ani nu s-a descoperit niciun tratament nou împotriva sclerozei laterale amiotrofice (SLA) şi în aproape 90% din cazuri originea sa este necunoscută, declară medicul Antonio Guerrero, coordonator al Grupului de studiu pentru boli neuromusculare din cadrul Societăţii Spaniole de Neurologie...
O alimentaţie bogată în calorii ar putea încetini boala Charcot O alimentaţie bogată în glucide ar putea încetini avansarea sclerozei laterale amiotrofice (SLA), boală neurodegenerativă numită şi boala Charcot, arată un studiu publicat vineri în revista The Lancet şi preluat de AFP.
SUA: odisee provocatoare pentru Andrei Floroiu în beneficiul bolnavilor cu scleroză multiplă La sfârşitul lunii august, fostul bancher de investiţii Andrei Floroiu se va îmbarca alături de doi colegi într-o călătorie în care vor parcurge 20.000 de mile, străbătând 30 de ţări, timp de şase săptămâni pentru a strânge fonduri pentru ONG-urile care se ocupă de persoanele ce suferă de scleroză multiplă...
Două persoane paralizate au reuşit să controleze cu mintea cursorul unui calculator Două persoane paralizate, dotate cu electrozi introduşi în creier, au reuşit să controleze cu mintea cursorul unui calculator, realizând un progres important în realizarea unor aparate care pot spori autonomia oamenilor cu handicap. Cele două persoane, bolnave de scleroză laterală amiotrofică (SLA) sau...
Un cercetător francez a pus la punct un sistem de scris şi desenat pe calculator cu ajutorul ochilor Un cercetător francez a pus la punct un sistem de scriere cursivă şi desenat pe ecranul calculatorului cu ajutorul ochilor, inovaţie care ar putea 'reda creativitatea' persoanelor cu handicap sever, relatează AFP.