Cele mai citite
 


Studiu UNSR: Românii cred că în societate sunt discriminate în foarte mare măsură persoanele cu handicap
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românii cred că în societate sunt discriminate într-o mare şi foarte mare măsură persoanele cu handicap (69%), persoanele infectate cu HIV (64%) şi persoanele vârstnice (59%), dar şi persoanele de etnie romă (50%), relevă un studiu dat publicităţii joi de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR).
Potrivit studiului, homosexualii sunt discriminaţi în proporţie de 47% în societate, românii acolo unde sunt minoritari în proporţie de 45%, imigranţii şi persoanele cu alte naţionalităţi (29%), femeile (26%), persoanele tinere (19%) şi minorităţile religioase (14%).
Aproximativ 53% dintre persoanele chestionate doresc să aibă ca vecini persoane tinere, 14% pe cele vârstnice, 5% maghiari, 2% romi, 2% persoane cu handicap, 1% imigranţi, 1% alte minorităţi şi 1% minorităţi religioase, în timp ce 21% nu au dorit să-şi exprime părerea în acest sens.
Studiul mai arată că românii doresc să colaboreze cel mai mult la serviciu cu persoane tinere - 49%, comparativ cu 11% persoane vârstnice, 2% romi, 2% homosexuali, 1% maghiari, 1% alte minorităţi naţionale şi minorităţi religioase. 33% dintre respondenţi nu şi-au exprimat părerea în acest sens.
Studiul este realizat în cadrul proiectului "Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen" şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013.
Proiectul are ca scop promovarea egalităţii de şanse şi gen şi facilitatea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii prin promovarea unei societăţi incluzive.
Un număr de 1.000 de persone vor fi beneficiarii unui pachet integrat de servicii de formare în vederea conştientizării necesităţii eliminării tacticii discriminatorii la locul de muncă.
Iniţiatorul proiectului este UNSR având ca parteneri Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Federaţia Naţională a Sindicatelor "Alma Mater".
Studiul dat publicităţii joi de UNSR a fost efectuat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale "Avangarde" în perioada 5 - 23 mai 2011 pe un eşantion de 2.400 persoane adulte de 18 ani şi peste 18 ani. Sondajul are o toleranţă de plus-minus 2,02% pentru un interval de încredere de 95%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Persoanele cu handicap trebuie să se bucure de toate drepturile În Uniunea Europeană o persoană din şase suferă de handicap, de la o formă uşoară până la o formă gravă, iar, în total, aproximativ 80 de milioane de persoane nu pot deseori să participe din plin la viaţa socială şi economică din cauza barierelor fizice şi comportamentale.
LAPHR: Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit Bucureşti, 11 febr /Agerpres/ - Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit, pe baza recomandării medicului de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Ligii pentru Apărarea Persoanelor cu Handicap din România (LAPHR), Luminiţa Gheorghiu, care a propus un...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...